ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου παραλλαγής γραμμών στη Ν. Πεντέλη

To συνολικό ύψος του έργου αγγίζει τα 1,8 εκ. ευρώ και αφορά τη μετατόπιση τμημάτων δύο γραμμών μεταφοράς στη Νέα Πεντέλη, ενώ αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο επτάμηνο.

Τη συμβασιοποίηση του έργου παραλλαγής γραμμών μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (400 kV) στη Νέα Πεντέλη, ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Διαχειριστή και της ανάδοχης εταιρείας «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ» έγινε σήμερα, ενώ το συνολικό ύψους του έργου ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ

Tο έργο περιλαμβάνει τη μετατόπιση τμημάτων δύο Γραμμών Μεταφοράς (Γ.Μ.) που διέρχονται από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης και έχει ορίζοντα υλοποίησης επτά μηνών. Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο έχει ενσωματωθεί στο Προκαταρκτικό Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 - 2030 και θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

admie-atermon-nea-penteli

 

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, δήλωσε σχετικά: «Το έργο είχε μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Διαχειριστή προ δεκαετίας, κατόπιν αιτημάτων από τον Δήμο Πεντέλης, αλλά εντάχθηκε στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2021 – 2030) μόλις το περασμένο έτος. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους, διασφαλίζοντας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα των έργων του, όπου αυτό είναι εφικτό».

Η δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δήμητρα Κεχαγιά, ανέφερε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο για το οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, με την σημερινή υπογραφή μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Χαίρομαι διπλά γιατί η συμμετοχή της Διοίκησής μας ήταν καθοριστική, καθώς αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ευτυχή αυτή κατάληξη, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη για την άψογη και αγαστή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός του ΑΔΜΗΕ για να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά το έργο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο πληροφοριακό σύστημα για ΑΔΜΗΕ από Intrasoft - OTE

Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα αναμένεται να φτάσει τα 6,5 εκατ. ευρώ., με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ να τονίζει ότι γίνεται «ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Νέα τριμελής Επιτροπή Ελέγχου με πρόεδρο την Ελένη Ζενάκου

Τα μέλη θα έχουν τριετή θητεία από την 26η Μαρτίου του 2021 μέχρι την 25η Μαρτίου του 2024. Σύμφωνα με την εταιρεία όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου

Η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες, αίροντας για πρώτη φορά την «ενεργειακή απομόνωση» του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού.