ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Σήμερα η υπογραφή της τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Το κόστος για τη ΔΕΗ θα ανέλθει στα 78 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος της μελέτης είναι να συγκρίνει τις αμοιβές των εργαζομένων της εταιρείας με τις αντίστοιχες συναφών ευρωπαϊκών εταιρειών.

Την πραγματοποίηση μελέτης για τις αμοιβές των εργαζομένων στη ΔΕΗ, συγκριτικά με τις αποδοχές ομοειδών ευρωπαϊκών εταιρειών, προβλέπει η νέα τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας για τον όμιλο Δ.Ε.Η., που εγκρίθηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και αναμένεται να υπογραφεί σήμερα μεταξύ της διοίκησης και των εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές επισημάνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το συνολικό επιπλέον κόστος για την επιχείρηση στη διάρκεια των τριών ετών φτάνει στα 78 εκατομμύρια ευρώ.

Η μελέτη θα γίνει από διεθνή οίκο που θα εξετάσει τις αμοιβές των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αποδοχές που εισπράττουν οι εργαζόμενοι ή ομοειδείς επιχειρήσεις. Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει κατά την περίοδο 2008 - 2009 από την διοίκηση Παναγιώτη Αθανασοπούλου, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται πως ανεξάρτητα από τα συμπεράσματα της μελέτης, δεν θα θιγούν οι αποδοχές των ήδη εργαζόμενων.

Επιπλέον, η νέα ΣΣΕ προβλέπει ακόμη ρυθμίσεις για την εργασία εξ αποστάσεως και επαναφορά επιδομάτων σε προηγούμενα επίπεδα, ενώ σε ό,τι αφορά την τηλεργασία προβλέπεται η δυνατότητα εφαρμογής της με πρωτοβουλία τόσο του εργαζόμενου όσο και της επιχείρησης και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Εκτός αυτού, σε σχέση με τα επιδόματα προβλέπεται η καταβολή αναδρομικά (από τον Ιανουάριο του 2019) ειδικών επιδομάτων που είχαν περικοπεί κατά την περίοδο των μνημονίων σε όλο τον όμιλο, με κόστος που διαμορφώνεται στα 38 εκατομμύρια για την τριετία, η επαναφορά του τροφείου στα 6 Euro ημερησίως (είχε περικοπεί στα 4 Euro) και η καταβολή επιδόματος στύλου που καθορίζεται σε 5 % επί του μισθού για τους εναερίτες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η σύμβαση καλύπτει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Νέο κύμα εξαγορών σε ΑΠΕ, στην τελική ευθεία η πρώτη φάση του data center

Επιλεκτικές εξαγορές στις διεθνείς αγορές ΑΠΕ με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας της ΔΕΗ σε νέες αγορές και επέκταση του καθετοποιημένου μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προχωρά το data center σε Δ. Μακεδονία.
Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ισχυρή ανάπτυξη με προσαρμοσμένο EBITDA στα 1,2 δισ. το πρώτο εξάμηνο

Επενδύσεις 1,4δισ. ευρώ με 86% αυτών σε ΑΠΕ, ευέλικτη παραγωγή και δίκτυα διανομής. Εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ στα 7,3GW και 7,8GW τον Αύγουστο 2026 σε proforma βάση, με επιπλέον7,4GW έργα υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή.
EURELECTRIC
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ώρα αποτελεσμάτων, με το βλέμμα στο data center, πιθανή αναβάθμιση στόχων

Σε τροχιά επίτευξης ετήσιου στόχου για προσαρμοσμένα κέρδη 2,4 δισ. ευρώ με πιθανότητα προς τα πάνω αναθεώρησης. Στο επίκεντρο η πορεία των επενδύσεων και πιθανές νέες ανακοινώσεις για το data center στη Δ. Μακεδονία.