ΓΔ: 873.27 1.14% Τζίρος: 55.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:53:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΕΕΤ: Δύο νικητές είχε ο 4ος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα

Πάνω από 300 ατομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν χθες στον Τέταρτο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα, «European Money Quiz», ενώ δύο ήταν τα τμήματα που κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες ο Τέταρτος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”, χάρη στη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 27 τάξεων με 305 ατομικές συμμετοχές, από 15 Γυμνάσια και 12 Λύκεια της χώρας μας ιδιωτικά και δημόσια, από τους νομούς  Αττικής,  Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου,  Πέλλας, Φθιώτιδας και Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤ σημειώνονται τα εξής: «Στον φετινό διαγωνισμό είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο νικητές για την πρώτη θέση και συγκεκριμένα:

  • το Τμήμα Γ3 του Γυμνασίου Εκπαιδευτήρια  Δούκα, και
  • την Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου «Ιδιωτικό Γυμνάσιο Στέγκα»

του Νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση το Τμήμα Α4 του Λυκείου «Pierce – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας» Νομός Αττικής και στην Τρίτη θέση το Τμήμα Α4  του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών «Άννα Κομνήνη» Νομός Πέλλας

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων  ηλικίας 13-15 χρονών. Οι δυο μαθητές, νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία τους και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 20 Απριλίου 2021 στην αγγλική γλώσσα.

Η ΕΕΤ  θα προσφέρει, ως επιβράβευση στους δύο πρώτους μαθητές του Ελληνικού Διαγωνισμού από ένα προσωπικό φορητό υπολογιστή. Οι τέσσερις τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως δώρο από την ΕΕΤ από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους.

Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον τέταρτο Εθνικό Διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπερνώντας τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω των μέτρων πρόληψης από εξάπλωση του COVID-19.  

Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz  θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

online shopping-agores-ilektroniko emmporio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένωση Τραπεζών: Τι ισχύει για την ασφάλεια πληρωμών στο διαδίκτυο

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τον προηγούμενο μήνα έχει τεθεί σε εφαρμογή η ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη, την οποία πραγματοποιούν όλες οι τράπεζες - μέλη της.