ΓΔ: 875.99 -0.09% Τζίρος: 9.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:13:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Potpan

PotPan: Βιομηχανία έτοιμων γευμάτων με θεαματικό ρυθμό ανάπτυξης

Με μέσο ρυθμό 30% αυξάνει τον τζίρο της την τελευταία πενταετία η Potpan, ενώ τον υπερδιπλασίασε σε μια διετία. Συνταγή επιτυχίας η μεσογειακή διατροφή και η τεχνογνωσία στη βιομηχανοποίηση της παραγωγής.

Συνεχίζει να έχει εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η εταιρεία έτοιμων γευμάτων PotPan, καθώς το 2020 πέτυχε κύκλο εργασιών 26 εκατ. ευρώ, γεγονός που την καθιστά μία από τις κορυφαίες στον κλάδο της, ενώ πλέον το εργατικό της δυναμικό ανέρχεται σε 280 άτομα.

H ανάπτυξη της εταιρείας «τρέχει» με ρυθμούς άνω του 30% ετησίως την τελευταία πενταετία. Το 2018 είχε κύκλο εργασιών 12,8 εκατ. ευρώ και το 2019 ξεπέρασε τα 17 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως σε μια διετία υπερδιπλασίασε τα μεγέθη της.

Η εταιρεία το 2021 συμπληρώνει είκοσι χρόνια λειτουργείας, καθώς ιδρύθηκε το 2001, αποτελώντας σήμερα μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο των έτοιμων γευμάτων, τομέας που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και λόγω των αλλαγών του τρόπου ζωής και των καταναλωτικών συνηθειών, αλλά και λόγω του προσφυγικού.

H συνταγή της επιτυχίας της βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας που βοήθησε στη βιομηχανοποίηση της παραγωγής, επιτυγχάνοντας χαμηλότερα κόστη.

Η PotPan γνώρισε σημαντική επέκταση μέσα στην πανδημία, ενώ μέσα του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης εξελίσσει διαρκώς τις δημιουργίες και τα μενού της. Μέσα στην πανδημία, η εταιρεία σε συνεργασία με αλυσίδες εστίασης, ανέπτυξε προϊόντα convenience όπως σνακ, πρωινά και επιδόρπια για επιχειρήσεις καφέ ή casual dining.

Εγκαταστάσεις και επενδύσεις

Η εταιρεία διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 3.160 τ.μ. στην Αυλίδα Αττικής, με σύγχρονες γραμμές παραγωγής και τυποποίησης, έχοντας τη δυνατότητα να παράγει έως 45.000 έτοιμα γεύματα την ημέρα.

Για να υποστηρίξει την ανάπτυξη σ’ όλη την αλυσίδα δραστηριοποίησής της, υλοποιεί ένα διαρκές πρόγραμμα επενδύσεων σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και κατάλληλες υποδομές. Παράλληλα, με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ολοκληρώνει επενδύσεις σε νέες μηχανές για eco-friendly συσκευασίες για τα γεύματά της.

Μέσω του προγράμματος Ερευνώ και Καινοτομώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υλοποιεί πρόγραμμα παραγωγής γευμάτων με την υποστήριξη blockchain, μια μέθοδο που επιτρέπει ιχνηλασιμότητα στις πρώτες ύλες του τελικού προϊόντος από το αρχικό στάδιο παραγωγής. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε μόνιμη διερεύνηση νέων συνεργασιών με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται στον κλάδο της εστίασης και των τροφίμων.

Συνεργασία με τουριστικές μονάδες

Για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με επτά νέες τουριστικές μονάδες αναλαμβάνοντας την υποστήριξη της κουζίνας τους μέσω παροχής έτοιμων γευμάτων και προσωπικού. Επίσης, συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική της θέση στα έτοιμα γεύματα στα σουπερμάρκετ, μια ταχείας ανάπτυξης αγορά, ενώ ανταποκρινόμενη στην τάση της εποχής επεκτείνεται και στο e-commerce με το δικό της brand Gourmet Cuisine, παρέχοντας έτοιμα γεύματα μέσω του gourmetcuisine.gr.

Η PotPan διατηρεί συνεργασίες στην Ελλάδα με τις αλυσίδες Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασίλοπουλος και Γαλαξίας ενώ διαθέτει και εξαγωγική δραστηριότητα με συνεργασίες για private label προιόντα με μεγάλα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού όπως Delhaize (Βέλγιο), Lidl (Γερμανία), ASDA (Αγγλία).

Η επένδυσή της στην νέα μονάδα στο Περιστέρι με εξειδίκευση στην παραγωγή σνακ και σάντουιτς μετρά ήδη έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, εξυπηρετώντας με τα προϊόντα της μια μεγάλη γκάμα ιδιωτικών πελατών. Συνολικά, η PotPan προσφέρει ετησίως περισσότερες από 7 εκατομμύρια μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, με συνεχή αύξηση παραγωγής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταράζει τα νερά στα γαλακτοκομικά η εξαγορά της Δωδώνη από το CVC

Το fund που εξαγόρασε τη Vivartia δημιουργεί σχήμα σταθερής συνεργασίας με την SI Foods, βασικό μέτοχο της Δωδώνη. Πληροφορίες για επόμενη κίνηση με την εξαγορά της Κολιός. Συμφωνία της ΔΕΛΤΑ με Danone.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Στην κορυφή της Ευρώπης στις μάσκες υψηλής προστασίας

Με νέα επένδυση ο ελληνικός βιομηχανικός όμιλος εισέρχεται με αξιώσεις σε νέα κατηγορία χειρουργικών μασκών. Εκτόξευση κατά 463% της κερδοφορίας το 2020 με διαφοροποίηση του μείγματος προϊόντων.
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ-ΑΠΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στοίχημα του Μαρινάκη: Παίρνει έως 5% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ο ισχυρός εφοπλιστής «βγάζει στη στεριά» κεφάλαια για να αποκτήσει συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Placement μετοχών από τον Γ. Περιστέρη στα 13 ευρώ, αντλεί ρευστότητα για αγορά μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ηλεκτρίστηκε» η μετοχή της ΔΕΗ: άλμα 532% - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Κορυφαία σε απόδοση από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ τον Απρίλιο του 2019 είχε διολισθήσει ως τα 1,20 ευρώ. Πείθουν την αγορά η οικονομική εξυγίανση και η «πράσινη» στροφή.