Φώτο: Shutterstock

Έργα προϋπολογισμού 342 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την ομιλία του στην ετήσια τεχνική συνάντηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» ανέφερε ότι 324 είναι μέχρι στιγμής τα ενταγμένα στο πρόγραμμα έργα.

Συνολικά 324 είναι τα ενταγμένα έργα του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης, τα οποία έχουν προϋπολογισμό 342 εκα. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 76,5% του συνολικού προϋπολογισμού του ΠΕΠ Κρήτης. Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την ομιλία του στην ετήσια τεχνική συνάντηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συμμετείχαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρμοδίων εθνικών αρχών καθώς και τα στελέχη της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, με την παρουσία και του προϊστάμενου της Μονάδας G.3 της Γενικής Διεύθυνσης για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες (REGIO) Willebrord Sluijeters (Βιλεμπροντ Σλοϊτέρς) ο οποίος είναι αρμόδιος για την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο κ. Σλόιτερς έκανε αναφορά στην θετική πορεία της Κρήτης στον τομέα του περιβάλλοντος, αλλά και στην έξυπνη εξειδίκευση, στις προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου και στη δυναμική που παρουσιάζει η οικονομία της Κρήτης, η οποία, όπως είπε μεταξύ άλλων: «… έχει προοπτικές διότι βασίζεται εκτός από τον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία κ.α. τομείς, δίνοντας ευκαιρίες για στρατηγικό σχεδιασμό».

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι βασική παράμετρος των έργων που προχώρησαν μέχρι σήμερα ήταν η καλή συνεργασία και οι συνέργειες με τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια Κρήτης υπέβαλε σήμερα επίσημα στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την αναθεώρηση του προγράμματος που ανακατανέμει το αποθεματικό επίδοσης (6%) δίνοντας το στίγμα της ορθής διαχείρισης του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτοματοποιημένα με ευθύνη των εταιρειών τα στοιχεία στο ΓΕΜΗ

Η σχετική δυνατότητα, προβλέπεται, ήδη, ωστόσο, τεχνικά δεν ήταν εφικτή, καθώς απαιτούνταν η έκδοση σχετικής απόφασης του υπ. Ανάπτυξης. Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ στην περίπτωση ανάρτησης παραποιημένων στοιχείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση δημοσίου για το 25% του τζίρου

Δικαίωμα δανειοδότησης έχουν επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά ή βρίσκονται σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους. Αυστηρή οδηγία στις τράπεζες για γρήγορη δανειοδότηση.