ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

MLS: Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα της Leftwich

Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούσαν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και του επικεφαλής της Ιωάννη Καματάκη.

Την απόρριψη από το Πρωτοδικείο Αθηνών των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κυπριακή εταιρεία Leftwich δημοσιοποίησε η εταιρεία MLS μέσω χρηματιστηριακής της ανακοίνωσης. 

Σε αυτήν επισημαίνει ότι «η MLS ενημερώνει το επενδυτικό της κοινό ότι απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η από 27-7-2020 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας Leftwich που ζητούσε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της MLS και του προέδρου της Ιωάννη Καματάκη».

Πάντως οι δικαστικές περιπέτειες της εταιρείας δεν σταματούν εδώ καθώς στις 15 Φεβρουαρίου η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κάλεσε μετόχους και ομολογιούχους να συμμετάσχουν σε ομαδική αγωγή για να διεκδικήσουν αποζημίωση από την εταιρείας, τους μεγαλομετόχους και τους ορκωτούς ελεγκτές.

Η Ένωση είχε καταθέσει και τον περασμένο Ιούνιο πρόσθετη παρέμβαση υπέρ μελών της, που αξίωναν αποζημιώσεις και είχαν ζητήσει, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων και των ορκωτών ελεγκτών, υποστηρίζοντας ότι ήταν βέβαιη η αθέτηση των υποχρεώσεων της εταιρείας. Η αίτηση αυτή είχε απορριφθεί τότε, αλλά η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θεωρεί ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού έχει επιβεβαιωθεί πλέον από τον έλεγχο της Deloitte η διαφορά των 8,2 εκατ. ευρώ στα άυλα περιουσιακά στοιχεία, ενώ η MLS έχει αθετήσει στο μεταξύ την πληρωμή κουπονιών σε όλα της τα ομόλογα.

Παράλληλα, άλλοι ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν καταφύγει στην ποινική Δικαιοσύνη, με μήνυση κατά του Γ. Καματάκη και άλλων τριών στελεχών της MLS, υποστηρίζοντας ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της απάτης, παρουσιάζοντας ψευδείς οικονομικές καταστάσεις ως αληθείς με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Τέλος, η CNL Capital περιμένει απόφαση για την αγωγή που έχει καταθέσει κατά της MLS, διεκδικώντας οφειλή 600.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων για χρηματοδότηση που είχε προσφέρει στην εταιρεία. Η CNL έχει εξασφαλίσει από το περασμένο καλοκαίρι θετική απόφαση σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της MLS για το ποσό της οφειλής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η MLS στη νέα επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του 2019 και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης που έληξε τον Ιούνιο του 2020, οφείλεται στην πανδημία, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η MLS.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομαδικές αγωγές αποζημίωσης για την MLS από την Ένωση Επενδυτών

Να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους καλεί μετόχους και ομολογιούχους η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, τονίζοντας ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει πλέον αθετήσει την πληρωμή όλων των ομολόγων της.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθέτηση πληρωμής από την MLS και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου

Η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει ήδη ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμής δυο εταιρικών ομολόγων, οδηγώντας ομολογιούχους και μετόχους στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Γ. Καματάκη.