ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Αμφισβητείται η συμμετοχή των εφοπλιστών, στην Aiolos το 18,5% των μετοχών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, η Greenhill κατέχει 3,3 εκατ. ευρώ ή το 1,5% ενώ τα υπόλοιπα 39,6 εκατ. μετοχές ή το 18,5% της Ελλάκτωρ βρίσκονται στον έλεγχο της Aiolos Investment.

Με σοβαρή εμπλοκή ξεκίνησε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ καθώς όπως παρουσίασε το προσωρινό προεδρείο της Συνέλευσης η Greenhill, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, εκπροσωπεί μόνο 3,3 εκατ. μετοχές ενώ τα 39,6 εκατ. μετοχές, ή το 18,5% των μετοχών της Ελλάκτωρ έχουν εκχωρηθεί μέσω ενεχύρου στην Aiolos Investment, η οποία διατηρεί και τα δικαιώματα ψήφου. Κατά συνέπεια τα δικαιώματα ψήφου της Greenhill περιορίζονται σε 3,3 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν μόλις σε 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι δικηγόροι της Greenhill ζήτησαν αναβολή της συνέλευσης αίτημα που δεν έγινε δεκτό ενώ άμεση ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων της Reggeborgh Invest, που σημείωσε ότι τα δικαιώματα ψήφου έχουν εκχωρηθεί στην δανείστρια εταιρία την Aiolos η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Όπως τόνισαν, μόνο η Aiolos μπορεί να ασκήσει μετοχικά δικαιώματα προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα που δημιουργούνται από την υπόθεση ειναι πρωτοφανή στα χρηματιστηριακά χρονικά.

«Πρώτο ερώτημα, ποια είναι η εταιρία Aiolos, μέχρι τώρα έχουμε ακούσει καμιά δεκαριά off shore εταιρίες από την πλευρά των κ. Μπάκου, Καυμενάκη, Καλλιτσάντση, τώρα εμφανίζεται και μια Aiolos. Σε ποίον ανήκει άραγε η Aiolos και τι σχέση έχει με την Greenhil στο πλαίσιο της οποία έχουν εκχωρηθεί στην Aiolos τα δικαιώματα ψήφου. Για να έχει τα δικαιώματα ψήφου η Aiolos αυτό σημαίνει οτι έχει συσταθεί ενέχυρο και μάλιστα σχεδίο επι του συνόλου των μετοχών που φέρονται να ανήκουν στην εταιρία Greenhill. Αυτό σημαίνει ότι η Greenhill οφείλει χρήματα στην Aiolos, για αυτό και συστάθηκε ενέχυρο προς διασφάλιση της όποιας αξίωσης έχει η Aiolos κατά της GreenHill. Σε ποιόν πραγματικά ανήκουν αυτές οι μετοχές; Έχει γίνει πραγματική μεταβίβαση των μετοχών στην GreenHill από τους αδελφούς Καλλιτσάντση ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατί προφανώς η GreenHill δεν έχει καταβάλει τίμημα για την απόκτηση των μετοχών. Γιατί η εταιρία GreenHill ενώ δεν έχει το δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, προσπάθησε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος των μετοχών; Το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να ελεγχθεί από τις εποπτικές αρχές καθώς εμφανίζεται μια εταιρία να ελέγχει το 18,5% των μετοχών της Ελλάκτωρ χωρις ποτέ να έχει γίνει σχετική γνωστοποίηση».

Οι εκπρόσωποι της GreenHill κατέθεσαν ένσταση για την εγκυρότητα του πίνακα μετόχων, θεωρώντας ότι διαθέτουν όλες τις εξουσιοδοτήσεις προκειμένου να εκπροσωπήσουν το σύνολο των μετοχών δηλαδή 42,98 εκατ. μετοχών, η οποία δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο. 

Στη συνέλευση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν 141 πρόσωπα, που εκπροσωπούν 111 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 52% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η ΑΚΤΩΡ, αναγκαία η ενίσχυση με νέα κεφάλαια

Ανησυχία επικρατεί στους διοικητικούς κύκλους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η αύξηση κεφαλαίου από τους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη, καθώς ο κατασκευαστικός τομέας χάνει αρκετά εκατ. ευρώ κάθε μήνα.
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον «αέρα» οι αποφάσεις για ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την κρίσιμη συνέλευση

Πιθανό το μπλοκάρισμα των αποφάσεων, ενώ ο κατασκευαστικός τομέας αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων. Έμεινε εκτός διαγωνισμού για την Εγνατία ενώ μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και προμηθευτές.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πενθήμερο σίριαλ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με προσπάθεια για συμβιβασμό

Χρονικό περιθώριο ως την Παρασκευή δίνουν οι δύο εφοπλιστές στους Ολλανδούς για συμβιβασμό σε νέο, 11μελές διοικητικό συμβούλιο. Προωθούν για πρωτεύοντα ρόλο τον Αλ. Έξαρχο, τέως διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η «μάχη» για την έγκριση της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου

Βεβαιότητα εκφράζει ο Α. Ξενόφος πως θα υποστηριχθεί από τους μετόχους η άντληση των 120 εκατ. ευρώ. Τι απαντά στις αιτιάσεις Καϋμενάκη - Μπάκου περί ανεπαρκούς αιτιολόγησης του ποσού. Ομολογιακό δάνειο για την ΑΚΤΩΡ.