ΓΔ: 873.56 1.18% Τζίρος: 41.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:42:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Φωτο: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δύο άδειες λειτουργίας ναυπηγείων στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Οι άδειες αυτές διατηρούν τη χρονική ισχύ της διαχωρισθείσας άδειας και τροποποιούνται, ή και εκσυγχρονίζονται από τους διαδόχους των δυο φορέων.

Με σκοπό τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέσα από δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς, από την ΕΤΑΔ και τον ειδικό διαχειριστή των ναυπηγείων, η κυβέρνηση «σπάει στα δύο» και την άδεια λειτουργίας των ναυπηγείων.

Ειδικότερα, μέσω σχετικής διάταξης του υπουργείου Ανάπτυξης ρυθμίζονται ζητήματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ που βρίσκεται εντός αυτών και καλύπτεται από την υφιστάμενη άδεια λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, η οποία τελεί υπό ειδική διαχείριση, καθώς και της ίδιας της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.

Σκοπός είναι το δημόσιο συμφέρον, μέσω της διασφάλισης αφενός, της αξίας της περιουσίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. και της αξιοποίησής της, η οποία εν προκειμένω περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρητικότητας πεντακοσίων χιλιάδων τόνων (500.000 tn), καθώς και άλλες εγκαταστάσεις, και αφετέρου της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., η οποία τελεί σε ειδική διαχείριση, υφίσταται ανάγκη διαχωρισμού της υφιστάμενης άδειας λειτουργίας μεταξύ αυτών σε δυο άδειες λειτουργίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι άδειες αυτές διατηρούν τη χρονική ισχύ της διαχωρισθείσας άδειας και τροποποιούνται, ή και εκσυγχρονίζονται από τους διαδόχους των δυο φορέων. Κατ' εξαίρεση, κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών που αφορούν στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη τήρησης των απαιτούμενων από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sunantiseis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ιταλικός κολοσσός Fincantieri μπαίνει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο αντιπρόεδρος του ιταλικού ναυπηγικού και αμυντικού ομίλου εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον του στους υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας. Αναμένεται η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης από την ONEX στο δικαστήριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην ΟNEX το 51% των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση

Οι μέτοχοι των ναυπηγείων Ελευσίνας συμφώνησαν σήμερα για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών στην ΟNEX ώστε να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας με αμερικανικά κεφάλαια.
georgiadis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έλεγχοι σε ΕΛΠΕ και Motor Oil με συμμετοχή του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τους επικεφαλής των δύο διυλιστηρίων. Από τον υπουργό τονίστηκε ότι ο έλεγχος για την πάταξη των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας θα είναι διαρκής.
adonis-georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει διαβεβαιώσει και τον Μάρτιο τους εργαζομένους ότι τα ναυπηγεία Ελευσίνας δεν πρόκειται να κλείσουν. Αύριο συζητείται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή.