ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis-egainia-Kleeman
ΑΠΕ

Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε μονάδα παραγωγής της Kleeman στη Σαγκάη

Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την μονάδα της εγχώριας βιομηχανίας κατασκευής ανελκυστήρων Kleeman στη Σαγκάη και συνεχάρη την εταιρεία για τις επενδύσεις που πραγματοποιεί εντός και εκτός συνόρων.

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής των ανελκυστήρων της ελληνικής εταιρείας Kleeman στη Σαγκάη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το δήμαρχο της Σαγκάης και τους αδερφούς Κουκούντζου, ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του έγραψε στον τοίχο των ευχών «Καλή Επιτυχία» , ενώ στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια σε αυτή την εταιρεία που έχει καταφέρει να κυριαρχήσει κάνοντας επενδύσεις και εκτός συνόρων όπως αυτή στην Κίνα.

«Αποδείξατε ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν. Μας κάνετε υπερήφανους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ευχαρίστησε τις κινεζικές αρχές για τη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να είναι μια χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις. «Θέλω οι πρώτες κουβέντες των ελληνικών Αρχών σε εκείνους που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι "πώς μπορώ να σας βοηθήσω;"» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την Kleeman, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια εταιρεία που φροντίζει τους υπαλλήλους της και δίνει το παράδειγμα και σε άλλες ελληνικές και κινεζικές εταιρείες. «Είστε μοντέλο εξωστρέφειας», συμπλήρωσε και συνεχάρη τα αδέρφια Κουκούντζου που, όπως σημείωσε, γρήγορα κατάλαβαν τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.

Με έτος ίδρυσης το 1983 στο Κιλκίς, η KLEEMANN είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανελκυστήρα στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, παρέχοντας κάθε τύπο ανελκυστήρα για οικιακή ή εμπορική χρήση, για πρόσωπα ή φορτία καθώς επίσης ανυψωτικά συστήματα, κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους, ανελκυστήρες πλοίων και υποσυστήματα ανελκυστήρων. Το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε περισσότερες από 100 χώρες. Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις σε ΕλλάδαΣερβία και Κίνα, και κέντρα συναρμολόγησης σε Τουρκία και Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis-Kina
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Οι δύο χώρες γενέτειρες σπουδαίων πολιτισμών

Για τα κοινά στοιχεία Ελλάδας – Κίνας και τις σχέσεις των δυο χωρών συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σαγκάης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προτίμηση των κινέζων για επενδύσεις και τουρισμό στην Ελλάδα.