ΓΔ: 887.44 0.99% Τζίρος: 24.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Οχτώ φορές υπερκάλυψη στη διεθνή προσφορά μετοχών της Πειραιώς

Η ελληνική δημόσια προσφορά καλύφθηκε περισσότερες από δύο φορές σύμφωνα με πληροφορίες. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην τιμή των 1,15 ευρώ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσφορά μετοχών για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η διεθνής προσφορά υπερκαλύφθηκε 8 φορές και η ελληνική δημόσια προσφορά πάνω από δύο φορές. 

Η τιμή διάθεσης των μετοχών λόγω της μεγάλης υπερκάλυψης διαμορφώθηκε στο ανώτατο όριο του εύρους που είχε προσδιορισθεί (1 - 1,15 ευρώ), έτσι η τράπεζα θα εκδώσει με τιμή διάθεσης 1,15 ευρώ τις νέες μετοχές που θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. μετοχές και θα αντλήσει το ποσό των 1,38 δισ. ευρώ. 

Στο σκέλος της διεθνούς προσφοράς εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από μεγάλα διεθνή θεσμικά χαρτοφυλάκια ενώ όπως είναι γνωστό οι τρεις cornerstone επενδυτές με πρώτο τον Τζον Πόλσον διέθεσαν 380 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου και μετά την ολοκλήρωσή της θα ελέγχουν σχεδόν 27% των μετοχών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Τράπεζα Πειραιώς σε συνέχεια των από 16 Απριλίου 2021 και 20 Απριλίου 2021 ανακοινώσεών της σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι και €1.200.000.000,00 και την άντληση κεφαλαίων μέχρι και € 1.380.000.000,00, με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της και την έκδοση μέχρι και 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία (οι «Νέες Μετοχές»), δυνάμει της από 23 Απριλίου 2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών ορίσθηκε σε €1,15 ανά Νέα Μετοχή, ενώ αναλήφθηκε το σύνολο των Νέων Μετοχών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) εκτός Ελλάδος, κατά τα διαλαμβανόμενα στις ανωτέρω ανακοινώσεις της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα υποστηρίξει την ανάπτυξη το 2022

Η ανάπτυξη το 2022 σύμφωνα με την Ε.Ε. προβλέπεται να υποστηριχθεί από την ώθηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τις θετικές προοπτικές για τον τουρισμό, τονίζεται σε ανάλυση της Τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Σε τροχιά πλήρους ανάκαμψης η Τρ. Πειραιώς, ισχυρή αύξηση χορηγήσεων

Αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων του στρατηγικού σχεδιασμού παρά τις προκλήσεις της κρίσης. Πιστωτική επέκταση +1 δισ. στο α' εξάμηνο και μονοψήφιος δείκτης NPEs. Αισιοδοξία για την οικονομία.