ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτοβολταϊκά πάνελ ηλιακής ενέργειας

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Σε τροχιά υλοποίησης φωτοβολταϊκό έργο στη Δ. Μακεδονία

Οι εν λειτουργία μονάδες της εταιρείας θα φθάσουν το επόμενο διάστημα στα 250 MW ενώ ο στόχος εντός τριετίας είναι το 1,5GW με ενδιάμεσο "σκαλοπάτι" τα 500 MW στο τέλος του 2022.

Νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό στη Δυτική Μακεδονία βάζει σε τροχιά υλοποίησης η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Πρόκειται για μονάδα ισχύος 65 μεγαβάτ η οποία θα προκηρυχθεί άμεσα και προστίθεται στα ήδη γνωστά έργα της εταιρείας στην περιοχή, ισχύος 230 μεγαβάτ που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο φωτοβολταϊκό θα εγκατασταθεί στην απόθεση Βόρειου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας σε έκταση συνολικού εμβαδού περίπου 1.050 στρεμμάτων και εντάσσεται στον «Πυρήνα» Ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σταθμών της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης. Το έργο αναπτύσσεται αυτόνομα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες καθώς δεν έχει ενταχθεί στα σχήματα των επιχειρηματικών συνεργασιών που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Στο νέο σταθμό αναμένεται να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια με τεχνολογία διπλής όψεως (bifacial) για αυξημένη δυνατότητα παραγωγής, που θα εκμεταλλεύονται και την ηλιακή ενέργεια που προσπίπτει στην οπίσθια πλευρά τους καθώς οι ακτίνες του ήλιου θα αντανακλώνται σε κατάλληλα διαμορφωμένη επιφάνεια επί του εδάφους.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι άδειες παραγωγής για πλωτά φωτοβολταϊκά και μονάδες αποθήκευσης που έχει αιτηθεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λειτουργία μονάδες της εταιρείας θα φθάσουν το επόμενο διάστημα στα 250 MW ενώ ο στόχος εντός τριετίας είναι το 1,5GW με ενδιάμεσο "σκαλοπάτι" τα 500 MW στο τέλος του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέντρο δεδομένων servers
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Data centers: Ρεύμα από ΑΠΕ, υψηλές εγγυητικές, όροι σύνδεσης στο σ/ν του ΥΠΕΝ

Εγγυητικές επιστολές, αυστηρότερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου, πλήρης κάλυψη του κόστους σύνδεσης και υποχρεωτική προμήθεια τουλάχιστον του 60% της ετήσιας κατανάλωσης από ΑΠΕ.
Κόστος ενέργειας λαμπτήρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Γιατί τα φθηνά «μπλε»τιμολόγια δεν είναι λύση για όλα τα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση αποκλείει επιδοτήσεις στο ρεύμα και παραπέμπει στα φθηνά «μπλε» τιμολόγια. Όμως δεσμεύσεις συμβολαίων και πρακτικά εμπόδια αφήνουν πολλά νοικοκυριά χωρίς εύκολη διέξοδο.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Πληγή η ιδιωτική ΔΕΗ – 35 δισ. στα funds με αντικοινωνική μπίζνα»

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε τη ΔΕΗ να επιστρέψει σε δημόσιο έλεγχο με ρόλο του ΕΦΚΑ, καταγγέλλοντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας 5. Υποστήριξε αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ για επενδύσεις σε ενέργεια.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.