ΓΔ: 887.87 1.04% Τζίρος: 23.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:46:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Intrakat

Intrakat: Ζημιές 12,4 εκατ. ευρώ το 2020, στα 600 εκατ. το ανεκτέλεστο

Παρά το γεγονός ότι ο όμιλος στο 2020 υπέστη απώλειες στις συνολικές πωλήσεις σε ένα ποσοστό 39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η διοίκηση αναμένει ότι θα τις αντισταθμίσει το 2021.

Σε 174,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του Ομίλου Intrakat το 2020 έναντι 286 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση κατά 39%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες 12,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 12,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Το EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 15,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε κέρδη 2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 14,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα oι πωλήσεις της εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 159 εκατ. ευρώ έναντι 272 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 41,7% σε σχέση με το 2019.

Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημίες 7,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 5,5 εκατ. ευρώ του 2019. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημίες 6,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,5 εκατ. ευρώ. Το EBITDA της εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε σε κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 15,9 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε κέρδη 3,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 14,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Στις 31.12.2020 το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανερχόταν σε 380,9 εκατ. ευρώ πλέον 225,6 εκατ. ευρώ νέα έργα που έχει μειοδοτήσει η εταιρεία και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τα προς υπογραφή έργα ύψους 225,6 εκατ. ευρώ, λόγω του COVID-19 υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις, αλλά από τις αρχές του έτους έως σήμερα υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του Υπουργείου Υποδομών και η επέκταση αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα. Επίσης στα σημαντικά έργα προς υπογραφή, για τα οποία εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος θα έχει υπογραφεί έως τα τέλη του 2021, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, Φάση (Α), προϋπολογισμού 73 εκατ. ευρώ
  • Η κατασκευή ηλεκτροκίνησης Λάρισας - Βόλου, προϋπολογισμού 42,4 εκατ. ευρώ
  • Τα δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας, προϋπολογισμού 24,4 εκατ. ευρώ
  • Οι πρόδρομες εργασίες ΒΔ Επέκτασης ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ
  • Η κατασκευή επέκτασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης Φάση Α2, προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ
  • Η κατασκευή αρδευτικού δικτύου Πρεσπών Ν. Φλώρινας, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ
  • Η κατασκευή δικτύου ομβρίων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ
  • Η λειτουργία και συντήρηση του έργου ύδρευσης Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι παρότι ο όμιλος στο 2020 υπέστη απώλειες στις συνολικές πωλήσεις σε ένα ποσοστό 39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η διοίκηση αναμένει ότι θα αντισταθμίσει στο 2021 τις απώλειες αυτές και θα επαναφέρει τα μεγέθη πωλήσεων και κερδοφορίας στα αναμενόμενα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό η Intrakat μελετά την δυνατότητα διοικητικής και οικονομικής αναμόρφωσης με σκοπό την επικέντρωση καθαρά στους τομείς των δημοσίων έργων υποδομών, έργων παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, έργων ενέργειας και ανάπτυξης Real Estate στον τομέα του τουρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νίκη Τζαβέλλα και Χάρης Παμπούκης στο νέο ΔΣ της Ιntrakat

Το νέο ΔΣ θα είναι εννεαμελές με ένα μόνο εκτελεστικό μέλος, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Εξάρχου. Επίσης 4 από τα 9 μέλη θα είναι ανεξάρτητα. Τα νέα μέλη του ΔΣ αναμένεται να εγκριθούν από τη συνέλευση που θα γίνει στις 15 Ιουλίου
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Winex: Γιατί επενδύσαμε 70 εκατ. στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ποιο είναι το σχέδιο

Η εταιρεία των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου σημειώνει πως η ΙΝΤΡΑΚΑΤ πληροί όλα επενδυτικά κριτήριά της και έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης μεγεθών. Το μήνυμα προς τους παλαιούς μετόχους.
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο 1,1 δισ. ευρώ το σύνολο των ανεκτέλεστων έργων για την Intrakat

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εισέλθει και δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ.