ΓΔ: 897.63 0.36% Τζίρος: 49.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στο LNG στρέφεται η Χαρτοποιία Φθιώτιδας εγκαλατείποντας το μαζούτ

Η τροφοδοσία με LNG θα πραγματοποιείται μέσω βυτιοφόρων οχημάτων, που θα παραλαμβάνουν το καύσιμο από την αντίστοιχη εγκατάσταση της Ρεβυθούσας.

Η πρώτη ελληνική βιομηχανία που στρέφεται στο LNG για την κάλυψη των ιδιαίτερα υψηλών αναγκών της σε θερμική ενέργεια είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για τη βιομηχανική μονάδα της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας του Ομίλου EL PACK, η οποία αντικαθιστά το ρυπογόνο και ακριβό μαζούτ με φυσικό αέριο το οποίο θα παραλαμβάνει σε υγρή μορφή (LNG), επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής και στους εκπεμπόμενους ρύπους. 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας δείχνει το δρόμο προς το μέλλον για την Ελληνική Βιομηχανία με οδηγό έναν πολύ ανταγωνιστικό καύσιμο και γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας, Αντώνης Σπυράκης. 

Η τροφοδοσία της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας με LNG θα πραγματοποιείται μέσω βυτιοφόρων οχημάτων, που θα παραλαμβάνουν το καύσιμο από την αντίστοιχη εγκατάσταση της Ρεβυθούσας που θέτει σε λειτουργία ο ΔΕΣΦΑ στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η διαθεσιμότητα του LNG στη βιομηχανία έγινε δυνατή μέσω της σύναψης σύμβασης προμήθειας με την Blue Grid, την πρώτη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται ως προμηθευτής LNG σε τελικούς καταναλωτές. Η Blue Grid είναι η μοναδική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που έχει ήδη αναπτύξει αντίστοιχα έργα και λειτουργεί συστηματικές εφοδιαστικές αλυσίδες τροφοδοσίας τελικών καταναλωτών στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο καύσιμο.

Η δράση της εταιρείας ως προμηθευτή LNG σε τελικούς καταναλωτές εκτείνεται στους τομείς της Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας και των Οδικών Μεταφορών. Πρόσφατα, μάλιστα, η Blue Grid σε συνεργασία με ένα μεγάλο όμιλο της χώρας μας, την Ελινόιλ, προχώρησαν στη σύσταση της BlueFuel, με στόχο την ανάπτυξη των πρώτων πρατηρίων LNG στην Ελλάδα. 

«Αποστολή της Blue Grid είναι να προσφέρει σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας καθαρότερα καύσιμα που συνδυάζουν την εξοικονόμηση κόστους με υψηλότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αυτή τη στιγμή το LNG αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη εμπορικά λύση στην περιοχή μας, τόσο για τη Βιομηχανία όσο και για τις Μεταφορές. Η εταιρεία μας εδώ και σχεδόν 4 χρόνια επενδύει διαρκώς χρόνο και πόρους σε αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα και χαιρόμαστε που πλέον έχουμε εισέλθει στην περίοδο υλοποίησης έργων και πρωτοβουλιών, οι οποίες όλο και θα πυκνώνουν στο προσεχές διάστημα» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Σοφοκλής Παπανικολάου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σήμα εκκίνησης για τον FSRU από τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Βουλγαρίας

Η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβία, Β. Μακεδονία κ.α..
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο τερματικός σταθμός LNG της Αλεξανδρούπολης

Η γενική συνέλευση της Gastrade αποφάσισε ομόφωνα για την Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη των εργασιών του Τερματικού Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.