ΓΔ: 905.53 -0.29% Τζίρος: 69.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Entersoft: «Έκρηξη» ανόδου των προ φόρων κερδών για το α' τρίμηνο

Τα προ φόρων κέρδη έφθασαν στο επίπεδο των 2,592 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 52,1% και να διαμορφώνονται στα 6,375 εκατ. ευρώ.

Πολύ καλή πορεία ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου της εταιρείας Enersoft, η οποία εμφανίζεται αισιόδοξη για το σύνολο του τρέχοντος έτους. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τα προ φόρων κέρδη της έφθασαν στα 2,592 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια σε σύγκριση με το αντίστοιχο μέγεθος στο α' τρίμηνο του 2020, ενώ τα έσοδα ενισχυθηκαν 52,1% στα 6,375 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκτιμά ότι τα ταμειακά της διαθέσιμα για το 2021 θα κυμανθούν μεταξύ 13 και 15 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Μετά από μία πετυχημένη χρονιά παρά την πανδημία, η Entersoft ξεκινάει εντυπωσιακά το πρώτο τρίμηνο του 2021 με μεγάλη αύξηση στα έσοδα και τα κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 6,375 εκ. Ευρώ έναντι 4,192 εκ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 52,1%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 2,592 εκ. Ευρώ, έναντι 1,220 εκ Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 112,6%.

Στο πρώτο τρίμηνο έχουν για πρώτη φορά ενσωματωθεί και τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες εξαγορές της δραστηριότητας Plexis ERP και της εταιρείας Optimum, ενώ η εταιρεία Wedia έχει ενοποιηθεί μόνο για το μήνα Μάρτιο. Η άνοδος αυτή προέρχεται αφενός από τις παραπάνω εξαγορές κι αφετέρου από την έντονη οργανική ανάπτυξη με εξαιρετικές επιδόσεις στην απόκτηση νέων πελατών για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου (ERP, CRM, Enterprise Mobility, WMS, e-Commerce, Cloud Services). Οι επιδόσεις αυτές δημιουργούν σημαντικό ανεκτέλεστο έργων για το άμεσο μέλλον αλλά και τη βάση για την μετέπειτα αύξηση των ετησίως επαναλαμβανόμενων εσόδων του Ομίλου (recurring revenues).

Σημαντική είναι επίσης η άνοδος αυτών ακριβώς των ετησίως επαναλαμβανομένων εσόδων από συμβόλαια νέων εκδόσεων λογισμικού, αλλά και τα συνδρομητικά έσοδα από την παροχή λογισμικού ως υπηρεσία (Software as a Service SaaS) και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-Invoicing).

Τα ρευστά διαθέσιμα του Ομίλου συνέχισαν να αυξάνονται και διαμορφώθηκαν στο τέλος του τριμήνου σε περίπου 8,4 εκ ευρώ, παρά τις μέχρι τώρα εξαγορές και τη διανομή έκτακτου μερίσματος στο τέλος του 2020. Ο Όμιλος παραμένει μέχρι και σήμερα χωρίς δανεισμό.

Τα αυξημένα αυτά διαθέσιμα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δανεισμού, δίνουν νέες επενδυτικές δυνατότητες που η διοίκηση εκτιμά ότι για την τρέχουσα χρονιά μπορούν να ανέλθουν σε 13-15 εκ ευρώ. Θα συνεχιστεί λοιπόν το ίδιο μείγμα ανάπτυξης με συνδυασμό στοχευμένων εξαγορών , έντονης οργανικής ανάπτυξης και επένδυσης σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες με τα οποία η Entersoft και οι θυγατρικές της θα αυξήσουν τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Ανάπτυξη εσόδων και μεγάλη αύξηση κερδοφορίας για το 2020

Για τη χρήση του 2020 τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 16,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,5% περίπου ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν για άλλη μια χρονιά μεγάλη αύξηση κατά 47,7%. Πρόταση για μέρισμα 0,06 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από αύριο η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Entersoft στο Χρηματιστήριο

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι 7 ευρώ ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τον Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο της Δημόσιας Προσφοράς.