ΓΔ: 906.21 0.07% Τζίρος: 24.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:08:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elpe, skrekas, energeia
Φωτο: ΑΠΕ

Σκρέκας: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των ΕΛΠΕ στον ενεργειακό χάρτη

Στόχος των ΕΛΠΕ η μετεξέλιξη σε έναν όμιλο που θα δραστηριοποιείτια σε όλες τις «μορφές» ενέργειας, με τον υπ. Ενέργειας να τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος».

Το θέμα του στρατηγικού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο παραγωγής και εμπορίας όλων των σύγχρονων μορφών ενέργειας και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συζήτησαν ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και τα κορυφαία διοικητικά στελέχη των ΕΛΠΕ.

«Απέναντι στην μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής ο όμιλος ΕΛΠΕ, με πλήρη στήριξη και συνεργασία των βασικών μετόχων θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος, επενδύοντας σε τεχνολογίες και προϊόντα που θα δημιουργήσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δημοσίου», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, αναφερόμενος στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό μετεξέλιξης των ΕΛΠΕ.

«Έχω την χαρά σήμερα να υποδεχθώ την διοίκηση του ομίλου των ΕΛΠΕ, τον πρόεδρο Γιάννη Παπαθανασίου, τον εμπνευσμένο διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Σιάμισιη και τον γενικό διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και νέων δραστηριοτήτων Γιώργο Αλεξόπουλο, για να συζητήσουμε διεξοδικά για το στρατηγικό σχέδιο μετεξέλιξης του ομίλου, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους εθνικούς στόχους της χώρας για την σταδιακή απεξάρτηση από ρυπογόνα καύσιμα, την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τόνισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Οι επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δίνουν την δυνατότητα στα Ελληνικά Πετρέλαια να πρωταγωνιστήσουν στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης της νέας εποχής. Για πρώτη φορά έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίσει την ευημερία και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και η δημιουργία νέων και υψηλά αμειβομένων θέσεων».

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε: «Ενημερώσαμε τον υπουργό για την καινούργια εποχή την οποία σχεδιάζουμε για τα ΕΛΠΕ, προκειμένου παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, να παραμείνει όχι μόνο ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στην νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είμαστε βέβαιοι ότι με την συνεργασία όλων των στελεχών και όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η προσπάθεια αυτή θα έχει επιτυχία και θα δώσει καινούργια πνοή στον όμιλο».

Ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης υπογράμμισε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενημερώσουμε τον υπουργό και την γενική γραμματέα σχετικά με την στρατηγική και τα σχέδια μας για το μέλλον. Τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές μονάδες στην Ελλάδα και στην περιοχή. Είναι ένας όμιλος εταιρειών που έχει μία πολύ σημαντική πετυχημένη πορεία τα τελευταία 20 - 25 χρόνια. Για να πάμε μπροστά, στο μέλλον, θα πρέπει να σχεδιάσουμε με βάση το τι έρχεται και όχι το τι έχουμε ζήσει. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετεξέλιξης του Ομίλου, ούτως ώστε επιχειρηματικά να έχει την ίδια στρατηγική θέση και βαρύτητα τα επόμενα 20 - 30 χρόνια, να είναι ενταγμένος σε ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο μετάβασης στην εποχή της νέας ενέργειας και να βοηθήσει στο να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος και βεβαίως ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

Το στρατηγικό σχέδιο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ΔΣ των ΕΛΠΕ και πρόκειται να παρουσιαστεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει συγκληθεί για τις 20 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδοφόρο το α' τρίμηνο για τα ΕΛΠΕ χάρη στην άνοδο του πετρελαίου

Η επάνοδος των τιμών του αργού σε υψηλότερα επίπεδα επέτρεψε στα ΕΛΠΕ να αντισταθμίσουν τις πιέσεις από τα χαμηλά περιθώρια διύλισης και το ιστορικό χαμηλό στη ζήτηση καυσίμων στην Ελλάδα.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπλόκο στη συνέλευση των ΕΛΠΕ με παρέμβαση από το Δημόσιο

Το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε νέες προτάσεις για τις διοικητικές αλλαγές στα ΕΛΠΕ, οι οποίες θα συζητηθούν σε επόμενη γενικήσυνέλευση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Παπαθανασίου.