ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός του 2020 με την σφραγίδα της KPMG

Χωρίς παρατηρήσεις από την ελεγκτική εταιρία KPMG δημοσιεύτηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας για τη χρήση του 2020.

Αναρτήθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Attica Bank, τόσο σε ατομικό όσο και ενοποιημένο επίπεδο, για τη χρήση του 2020 «καθαρές» από παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών. Η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων καθυστέρησε ωστόσο τελικά δεν υπήρξε καμία παρατήρηση ή άλλη απαίτηση από πλευράς της KPMG, η οποία υπογράφει τις καταστάσεις. Έτσι δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αναμόρφωσης οικονομικών καταστάσεων προηγουμένων χρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα: «Σήμερα την 10.05.2021, η Διοίκηση της Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής: Σε συνέχεια των συνεδριάσεων των αρμοδίων οργάνων της Τράπεζας της 28.04.2021, 05.05.2021 και 10.05.2021, και με την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας της ελεγκτικής εταιρείας KPMG, οι ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Attica Bank για τη χρήση 01.01.2020 – 31.12.2020 οι οποίες είναι συνεπείς με το Δελτίο Τύπου Αποτελεσμάτων που δημοσιεύτηκε την 28.04.2021, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Τράπεζας και του ΧΑ».

Σημειώνεται ότι λόγω της καθυστέρησης στην δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά αποφάσισε να τεθεί σε αναστολή η διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας για διάστημα 10 ημερών. 

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του 2020 έκλεισε για την Attica Bank με ζημιές ύψους 306,4 εκατ. ευρώ λόγω των υψηλών προβλέψεων που πραγματοποίησε, οι οποίες έφθασαν στο επίπεδο των 286 εκατ. ευρώ. Η μεγάλη αύξηση των προβλέψεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου της διοίκησης για την πλήρη εξυγίανση του χαρτοφυλακίου δανείων της τράπεζας μέσω της τιτλοποίησης «Ωμέγα» συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Λόγω των ζημιών θα ενεργοποιηθεί ο νόμος Χαρδούβελη, για τον αναβαλλόμενο φόρο, και η τράπεζα θα προσχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κυμανθεί μεταξύ 120 έως 150 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, θα εκδοθούν δικαιώματα (warrants) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση Πανταλάκη σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση, θα δοθεί η δυνατότητα στους υφισταμένους μετόχους να εξαγοράσουν τα warrants που θα εκδοθούν υπέρ του Δημοσίου και αν οι υφιστάμενοι μέτοχοι προχωρήσουν σε μερική εξαγορά των warrants τα αδιάθετα δικαιώματα θα προσφερθούν σε νέους επενδυτές, καθιστώντας πιθανή τη δραστική αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της τράπεζας.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

monumenta-ktiria-ethniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο απορρόφησης άλλης τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, τονίζει ότι δημοσιεύματα που υπάρχουν και αναφέρονται σε απορρόφηση τράπεζας είναι «αβάσιμα». Σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν στην Attica Bank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Δάνεια έως 50.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Οι εγγυήσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας έχουν την ισχύ του Ελληνικού Δημοσίου. Το ανώτατο ύψος δανείου αγγίζει έως το 25% του Κύκλου Εργασιών του 2019 και η διάρκεια του δανείου ανέρχεται έως 5 έτη.