ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tap-fysiko aerio
Φώτο: TAP

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για αγορά φυσικού αερίου εκδίδει ο TAP

Ο TAP προτίθεται σύντομα να εκδώσει σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών για την αγορά φυσικού αερίου για λειτουργικές ανάγκες του αγωγού, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας των σταθμών συμπίεσης.

Στις 17 Μαΐου 2021, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) προτίθεται να εκδώσει στην επίσημη ιστοσελίδα του σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών (ΠΥΠ) για την αγορά φυσικού αερίου. Οι συγκεκριμένες ποσότητες αερίου θα χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές ανάγκες του αγωγού, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας των σταθμών συμπίεσης. 

Το σχέδιο της ΠΥΠ θα περιγράφει τους όρους της διαδικασίας τους οποίους θα πρέπει να τηρήσουν όλοι οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να υποβάλουν προσφορά. Επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΤΑΡ θα είναι η pro-forma Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλήρες πακέτο εγγράφων της ΠΥΠ. 

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλλουν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος (Express of Interest) μέχρι τις 6 Ιουνίου 2021. Ο TAP σκοπεύει να κοινοποιήσει τη σχετική ΠΥΠ στους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια στις 7 Ιουνίου 2021. 

Σύντομη επισκόπηση της διαδικασίας υποβολής προσφορών: 

  • Περίοδος προμήθειας: από την 1η Οκτωβρίου 2021έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022
  • Σημεία παράδοσης:
  • Το Σημείο Διασύνδεσης στο Melendugno, Ιταλία
  • To Σημείο Αναδιανομής της Snam Rete Gas στο Melendugno, Ιταλία
  • Το Σημείο Διασύνδεσης στη Νέα Μεσημβρία, Ελλάδα
  • Το Εικονικό Σημείο Συναλλαγών του TAP (Virtual Trading Point – VTP), προσβάσιμο στους χρήστες του δικτύου (shippers) που έχουν δεσμεύσει εξασφαλισμένη μεταφορική δυναμικότητα ευθείας ροής στον αγωγό για τη σχετική περίοδο. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ΤΑΡ προσκαλεί ενδιαφερομένους να υποβάλλουν προσφορές για αγορά φυσικού αερίου για τις λειτουργικές του ανάγκες, ενώ η πρώτη πρόσκληση έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ