ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σταθμός φυσικού αερίου
Φώτο: TAP

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για αγορά φυσικού αερίου εκδίδει ο TAP

Ο TAP προτίθεται σύντομα να εκδώσει σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών για την αγορά φυσικού αερίου για λειτουργικές ανάγκες του αγωγού, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας των σταθμών συμπίεσης.

Στις 17 Μαΐου 2021, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) προτίθεται να εκδώσει στην επίσημη ιστοσελίδα του σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών (ΠΥΠ) για την αγορά φυσικού αερίου. Οι συγκεκριμένες ποσότητες αερίου θα χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές ανάγκες του αγωγού, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας των σταθμών συμπίεσης. 

Το σχέδιο της ΠΥΠ θα περιγράφει τους όρους της διαδικασίας τους οποίους θα πρέπει να τηρήσουν όλοι οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να υποβάλουν προσφορά. Επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΤΑΡ θα είναι η pro-forma Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλήρες πακέτο εγγράφων της ΠΥΠ. 

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλλουν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος (Express of Interest) μέχρι τις 6 Ιουνίου 2021. Ο TAP σκοπεύει να κοινοποιήσει τη σχετική ΠΥΠ στους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια στις 7 Ιουνίου 2021. 

Σύντομη επισκόπηση της διαδικασίας υποβολής προσφορών: 

  • Περίοδος προμήθειας: από την 1η Οκτωβρίου 2021έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022
  • Σημεία παράδοσης:
  • Το Σημείο Διασύνδεσης στο Melendugno, Ιταλία
  • To Σημείο Αναδιανομής της Snam Rete Gas στο Melendugno, Ιταλία
  • Το Σημείο Διασύνδεσης στη Νέα Μεσημβρία, Ελλάδα
  • Το Εικονικό Σημείο Συναλλαγών του TAP (Virtual Trading Point – VTP), προσβάσιμο στους χρήστες του δικτύου (shippers) που έχουν δεσμεύσει εξασφαλισμένη μεταφορική δυναμικότητα ευθείας ροής στον αγωγό για τη σχετική περίοδο. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ΤΑΡ προσκαλεί ενδιαφερομένους να υποβάλλουν προσφορές για αγορά φυσικού αερίου για τις λειτουργικές του ανάγκες, ενώ η πρώτη πρόσκληση έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chevron πλατφόρμα πετρελαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Οι συμφωνίες με CHEVRON καθιστούν την Ελλάδα παραγωγό φυσικού αερίου

Ο Υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου δήλωσε πως οι συμφωνίες με CHEVRON και EXXON MOBIL μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα παραγωγής φυσικού αερίου, με στόχο ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο το 2027 και νέες γεωφυσικές μελέτες.
Τιμές καυσίμων Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Τι επηρεάζει τις τιμές καυσίμων – Επαρκή τα αποθέματα

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές καυσίμων είναι η διάρκεια του πολέμου, οι συγκρούσεις και εξελίξεις στη μεταφορά ενέργειας, ανέφερε ο υφυπουργός Ν. Τσάφος. Οι τιμές παραμένουν κάτω από τα επίπεδα του 2022.
fysiko aerio
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται το ράλι στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο εν μέσω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάσσονται καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή απειλεί τη ροή LNG μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενισχύοντας τους φόβους για παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Ενεργειακή αγορά δυναμική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι λιανικές τιμές ενέργειας στην Ελλάδα

Οι τιμές λιανικής για ρεύμα και φυσικό αέριο στην Ελλάδα παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της HEPI. Τον Φεβρουάριο η τιμή ήταν 23,63 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 26,13 στην ΕΕ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Ρωσία ίσως διακόψει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία μπορεί να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να στραφεί σε πιο συμφέρουσες αγορές, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να μελετήσει το ενδεχόμενο.