ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Syneteristiki Trapeza Karditsas
Πηγή: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

Τράπεζα Καρδίτσας: Δάνεια μέσω του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας θα παρέχει, με δικά της κεφάλαια, χρηματοδότηση σε ΜμΕ για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και την προώθηση της ανάπτυξής τους.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας υπέγραψε την πρώτη στην Ελλάδα συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (Pan-European Guarantee Fund - EGF).

Το EGF ιδρύθηκε από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2020 και εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν από το COVID-19. Στοχεύει στη στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το COVID-19, με μεγάλη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) ενώ για λογαριασμό του ενεργεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική υποστήριξη των κρατών μελών που συμμετέχουν στο EGF, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας θα παρέχει, με δικά της κεφάλαια, χρηματοδότηση σε ΜμΕ για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και την προώθηση της ανάπτυξής τους.

Η εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF) θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των ΜμΕ με ανάγκες ρευστότητας και επενδύσεις σε αειφόρο αστική ανάπτυξη, ενώ θα παρέχει την ρευστότητα που απαιτείται σε επιχειρήσεις που στοχεύουν να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, αντιμετωπίζοντας ανάγκες αναχρηματοδότησης ή επενδύοντας σε πράσινα και βιώσιμα έργα. Η τελική συναλλαγή παραλήπτη διενεργείται με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων και το ΕΤΕπ αναλαμβάνει το 70% του κινδύνου της χρηματοδότησης που χορηγείται από την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

«Η κρίση της πανδημίας COVID-19 σε συνδυασμό με την καταστροφή που επέφερε ο ΙΑΝΟΣ στην περιοχή μας, είχε ως αποτέλεσμα πολλές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πληγούν ασύμμετρα από αυτή. Η Τράπεζα μας, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε αγαστή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με το οποίο διατηρούμε μια πολύχρονη άψογη συνεργασία, φροντίζουμε μέσω στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων να στηρίζουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις τους»,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκης Γεώργιος. 

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης τόνισε ότι «Η ένταξη της Τράπεζας μας στο EGF αποτελεί μία πολύ σημαντική θετική εξέλιξη καθώς το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων της περιοχής μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας και θα τις βοηθήσει να εξελιχθούν όπως οι καιροί προστάζουν. Προωθεί ιδιαίτερα τις επενδύσεις ή επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα κάνει πράξη το όραμα της Ε.Ε. και του EU Green Deal για μια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία με αιχμή τις «πράσινες» επενδύσεις και αυτές που αφήνουν θετικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.bankofkarditsa.gr 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

CEB, Trapeza Karditsas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δανειακή σύμβαση Τράπεζας Καρδίτσας με CEB για στήριξη της απασχόλησης

Το ύψος της δανειακής σύμβασης φθάνει στο επίπεδο των δύο εκατ. ευρώ, ενώ θα διευκολύνει την πρόσβαση τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.