ΓΔ: 875.76 0.30% Τζίρος: 35.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά αιολικών πάρκων αξίας 117,1 εκατ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της απέκτησε έξι εταιρίες οι οποίες έχουν στην κατοχή τους 12 αιολικά πάρκα με συνολική ισχύ που φθάνει στα 650 MW. 

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς αιολικών πάρκων η αξία της οποίας φθάνει στο επίπεδο των 117,1 εκατ. ευρώ, δημοσιοποίησε η εταιρεία Motor Oil, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 31ης Μαρτίου 2021, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 14 Μαϊου 2021 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση από την TEFORTO HOLDINGS LIMITED (Εταιρεία που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.) του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου έξι εταιρειών οι οποίες διαθέτουν χαρτοφυλάκιο ένδεκα εν λειτουργία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή αιολικού πάρκου δυναμικότητας 20 MW. Οι παραπάνω έξι εταιρείες διαθέτουν, εκτός από τα δώδεκα αιολικά πάρκα, χαρτοφυλάκιο αδειών προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 650 MW. 

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ολοκληρώθηκε στις 17 Μαϊου 2021 με την καταβολή ποσού  EUR 117,1 εκατ.».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για αγροτικά φωτοβολταϊκά

Η Τρ. Πειραιώς προσφέρει χρηματοδότηση επενδύσεων “repowering”, για αντικατάσταση και αναβάθμιση εξοπλισμού και παροχή ρευστότητας για τις ανάγκες τόσο του πάρκου όσο και της αγροτικής εκμετάλλευσης.