ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ της Aegean προαναγγέλει η AutoHellas

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Autohellas σκοπεύει να διατηρήσει το μερίδιο 11,836% που διατηρεί στην Aegean για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Την απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Airlines, δημοσιοποίησε με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση η εταιρεία Autohellas. Σημειώνεται ότι η Autohellas διαθέτει, ήδη, μερίδιο στην Aegean το οποίο όπως αναφέρει θέλει να διατηρήσει και να μη «χαθεί» λόγω της ΑΜΚ. 

Πιο αναλυτικά και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: « η «AUTOHELLAS Ανώνυμος Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία» (στο εξής «Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την 14.5.2021 τα εξής:

  • συμμετάσχει η Εταιρεία στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε.» (στο εξής «Aegean») ασκώντας πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν στο ποσοστό που κατέχει η Εταιρεία στην Aegean 11,836%, συνολικής αξίας €7.101.685,73, προκειμένου να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Aegean.
  • Να διατηρήσει η Εταιρεία το παραπάνω ποσοστό συμμετοχής της στην Aegean για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών κατ' ελάχιστο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.
  • Να ασκήσει το παρεχόμενο δικαίωμα προεγγραφής για την κάλυψη τυχόν αδιάθετων μετοχών έως ποσοστού 3,33%, που αντιστοιχεί σε συνολική αξία έως €2.000.000.

 Σε συνέχεια δε των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean και της σχετικής από 14.5.2021 ανακοίνωσης της τελευταίας, σύμφωνα με τις οποίες η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε €3,20 ανά μετοχή, ήτοι εντός του προβλεπόμενου σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας πλαισίου, η Εταιρεία θα προβεί στην εκτέλεση των ανωτέρω αποφάσεων κατά τις καθοριζόμενες από την Aegean διαδικασία και προθεσμίες και ειδικότερα στην άσκηση του δικαιώματος προτίμησης επί 2.219.276 νέων μετοχών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Θετικές ταμειακές ροές και περιορισμός των ζημιών στο α' εξάμηνο

«Άλμα» 168,8% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών της Aegean, με την επανεκκίνηση της πτητικής δραστηριότητας να περιορίζει σημαντικά τις ζημιές.
Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AEGEAN: Mετέφερε πάνω από 2,3 εκατ. επιβάτες Ιούλιο και Αύγουστο

Συνολικά, ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο βελτιώθηκε και πλέον ανέρχεται σε 71,7%. Ωστόσο ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που ήταν 87.2%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Αύξηση 46% στον κύκλο εργασιών κατά το α' εξάμηνο

Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) του εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 28,7 εκατ. ευρώ έναντι 10,5 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας αύξηση 173,5% και τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) του Ομίλου για το α' εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 16,9 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Πράσινο φως στη διοίκηση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Παράλληλα η έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας δια της εκλογής της κας Πολυξένης Καζόλη ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση κεφαλαίου

Οι μέτοχοι της Autohellas καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ποια είναι τα θέματα της ημερησίας διάταξης.