ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καλυμμένων Ομολογιών η Alpha Bank

Ως μέλος του ECBC, η Alpha Bank αποκτά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο δίκτυο επενδυτών στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων και αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Η Alpha Bank συμμετέχει ως νέο μέλος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καλυμμένων Ομολογιών (ECBC), ισχυροποιώντας περαιτέρω την παρουσία της στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων.

Το ECBC αποτελεί έναν αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό που αριθμεί 121 μέλη - εκδότες καλυμμένων ομολόγων, αναλυτές, επενδυτές, οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και ένα ευρύ δίκτυο άλλων ενδιαφερομένων μερών - σε περισσότερες από 30 περιοχές αρμοδιότητας.

Ως μέλος του ECBC, η Alpha Bank αποκτά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο δίκτυο επενδυτών στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων και αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις της συγκεκριμένης αγοράς, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, των μεθοδολογιών πιστοληπτικής αξιολόγησης και των διεθνών τάσεων.

H συμμετοχή στο ECBC αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της Alpha Bank στην αγορά των καλυμμένων ομολόγων ως αποδοτική πηγή χρηματοδότησης. Η Alpha Bank είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που έχει εκδώσει καλυμμένη ομολογία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Covered Bond Label.

Ο κ. Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου Γενικός ∆ιευθυντής – Chief Financial Officer της Alpha Bank, δήλωσε σχετικά: «Μετά την επιτυχημένη έκδοση καλυμμένης ομολογίας Ευρώ 500 εκατ. το 2018, έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να γινόμαστε μέλη του European Covered Bond Council. Με τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο, η Alpha Bank ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά καλυμμένων ομολογιών και λαμβάνει ενεργά μέρος στη διαμόρφωση των μελλοντικών εξελίξεων στον κλάδο».

Ο κ. Luca Bertalot, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καλυμμένων Ομολογιών, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Alpha Bank, ανέφερε: «Καλωσορίζουμε την Alpha Bank και αναμένουμε με ενδιαφέρον την χρήσιμη συμβολή της στο έργο μας. Για το ECBC, η διεύρυνση της βάσης των μελών μας στην Ελλάδα είναι ενδεικτική της συνεχούς ανάπτυξης της αγοράς καλυμμένων ομολογιών στην χώρα, ενώ αποτελεί αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η δουλειά μας στον τομέα αυτό». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Β. Ελλάδας

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για 4η συνεχή χρονιά Best Private Bank in Greece η Alpha Bank

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, Γιάννης Εμίρης δήλωσε πως η φετινή διάκριση επισφραγίζει τις επιδόσεις της τράπεζας σε μια χρονιά όπου προσαρμόστηκε ταχύτατα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Να αναλάβουν security την εφαρμογή των νέων μέτρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικά βίας από πελάτες που είτε δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αυτό αποδειχθεί μη έγκυρο.