ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Χαλυβουργική: Απορρίφθηκε η αίτηση για ένταξη σε ειδική διαχείριση

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της Χαλυβουργικής στην Εθνική Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 344 εκατ. ευρώ με στοιχεία Νοεμβρίου 2020.

Στην απόρριψη της αίτησης για ένταξη της εταιρείας Χαλυβουργική σε ειδική διαχείριση απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές την αίτηση είχε καταθέσει η Εθνική Τράπεζα η οποία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας, έχοντας απαίτηση για αποπληρωμή δανείων συνολικού ύψους 344 εκατ. ευρώ. 

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε αρκετά γρήγορα, ενώ όλα δείχνουν ότι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής της Χαλυβουργικής σε ειδική διαχείριση, θεωρώντας ότι είναι καταχρηστική, παρότι η ΕΤΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή της βιομηχανίας.

«Η Χαλυβουργική σταμάτησε να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις στην Εθνική Τράπεζα το Νοέμβριο του 2015 και σήμερα αποτελεί το, μακράν, μεγαλύτερο μη εξυπηρετούμενο δάνειο στον ισολογισμό της ΕΤΕ» έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Στην αίτηση που κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου η τράπεζα ζητά: 

  • Να διαταχθεί με απόφαση του Δικαστηρίου, η υπαγωγή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Δραγατσανίου αριθμ. 8, στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 επόμενα του ν. 4307/2014.
  • Να ορισθεί η προτεινόμενη από την αιτούσα Τράπεζα, Βασιλική Τσιάτα, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Α’ βαθμίδα του μητρώου διαχειριστών αφερεγγυότητας, ως ειδικός διαχειριστής της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
  • Να επιβληθεί σε βάρος της περιουσίας της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” η δικαστική δαπάνη και η αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου της τράπεζας.

Από τις αρχές του 2020 η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις τόσο με την πλευρά του βασικού μετόχου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όσο και με εκείνη των υιών του Γιώργου και Παναγιώτη, προκειμένου να βρεθεί μια συμφωνημένη φόρμουλα για την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης (και του ιδιόκτητου λιμανιού) στον κόλπο της Ελευσίνας. 

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της Χαλυβουργικής στην Εθνική Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 344 εκατ. ευρώ με στοιχεία Νοεμβρίου 2020, πλέον τόκων, με την εταιρεία να διατηρεί συνολικές υποχρεώσεις 562 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Αγγελόπουλος: Προσπαθούν να κρατήσουν ομήρους τους εργαζομένους της Χαλυβουργικής

Η ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης που είχε προγραμματιστεί για χθες Πέμπτη με θέμα την ανάκληση του ΔΣ, την εκλογή νέου και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, προκάλεσε την αντίδραση του Κων. Αγγελόπουλου.