ΓΔ: 876.96 -1.10% Τζίρος: 34.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Wind: Στα 125 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο

Η ανάπτυξη των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου βελτιώθηκε και τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση 3,7%  σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Με ισχυρή ανθεκτικότητα στους οικονομικούς και λειτουργικούς δείκτες ξεκίνησε το 2021 για την Wind. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας , παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα Α' τριμήνου, παρά τις ευρύτερες επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, η εταιρεία πέτυχε ανάπτυξη στη συνδρομητική της βάση σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και σημείωσε πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς της στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες είναι 125 εκατ. ευρώ με πολύ μικρή μείωση 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η ανάπτυξη των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου βελτιώθηκε από μήνα σε μήνα και τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση 3,7%  σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

 • Συνεχής πρόοδος έναντι των στρατηγικών προτεραιοτήτων  
 • Επιταχυνόμενη πληθυσμιακή κάλυψη 5G μέσα σε 3 μήνες λειτουργίας του
 • 9,5% αύξηση σε νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, 259.000 συνολικά
 • 3,6% αύξηση σε πελάτες συμβολαίου
 • 87,5% από τους νέους πελάτες κινητής σε προγράμματα άνω των 10GB ή απεριόριστων data
 • 61.5% από τους νέους πελάτες σταθερής σε γραμμές NGA
 • 10% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από online κανάλια
 • Συνεχιζόμενες επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών με 400.000 κατασκευασμένες γραμμές
 • Επενδύσεις 25,6 εκατ. Ευρώ

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και για το 2021 παραμένουν:

 • Επέκταση υποδομών νέας γενιάς με συνεχιζόμενες επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών (FTTC / FTTH) και του δικτύου 5G
 • Δυναμική εστίαση στους πελάτες με υψηλές ανάγκες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, σε γραμμές νέας γενιάς στη βάση των πελατών σταθερής τηλεφωνίας και σε προγράμματα απεριορίστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας
 • Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της λειτουργίας της και των υπηρεσιών της

«Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις  συνεχίσαμε να σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο έναντι των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων και το 2021. Συνεχίσαμε τις επενδύσεις, διατηρήσαμε έντονη την εστίαση μας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στην επιτάχυνση των ψηφιακών μας λειτουργιών & υπηρεσιών  και στις αδιάκοπες προσπάθειές μας για την παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Καθώς το εξωτερικό περιβάλλον φαίνεται να σταθεροποιείται, είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά την εμπορική μας δυναμική, με στόχο την θετική μας ανάπτυξη και το 2021», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου 2021, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

United Group - Wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στις τηλεπικοινωνίες

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners και πρόεδρος της United Group, δήλωσε ότι «με την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήριξη από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στους πληγέντες των πυρκαγιών

Οι πάροχοι προσφέρουν δωρεάν στους συνδρομητές τους 1.500 λεπτά ομιλίας και 15 έως 20 GB δεδομένων κινητής. Τα συνεργεία τους βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

WIND: Μειοδότης τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Οι εκτελεστικές συμβάσεις αφορούν σε τέσσερα τμήματα των νησίδων 1, 4 και 3 και περιλαμβάνουν φορείς Δημοσίου σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία, Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία, Ρέθυμνο και Χανιά.