ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: jp-avax.gr

Διαψεύδει η ΑΒΑΞ το ενδεχόμενο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Μεγάλες πιέσεις για τη μετοχή, με την πτώση της να ξεπερνά το επίπεδο του 17%, ενώ η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ΑΜΚ.

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχώρησε η εταιρεία ΑΒΑΞ με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Σε αυτήν τονίζει ότι «αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα».

Σημειώνεται, όμως, ότι -πιθανώς εξαιτίας των εν λόγω δημοσιευμάτων - η μετοχή της εταιρείας δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις, υποχωρώντας κατά 17,19% και διαμορφούμενη οριακά άνω του 1 ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία είχε προχωρήσει σε ΑΜΚ τον Φεβρουάριο του 2020, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων.

Την ίδια ώρα, πάντως, η μετοχή της ΑΒΑΞ μετά το +41% του Μαρτίου και το +26,7% του Απριλίου, τον Μάιο είχε απόδοση 12,80%, ανεβάζοντας τα κέρδη το πεντάμηνο στο +79,80%, με  φόντο την επιστροφή στην κερδοφορία, ύστερα από 10ετή ζημιογόνα περίοδο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ