ΓΔ: 903.25 -0.08% Τζίρος: 75.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: paperpack.gr

Paperpack: Στο 96,5% το μερίδιο της Orlando, προς αποχώρηση από το ΧΑ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Orlando Equity Holding έχει στην κατοχή της άνω των 3,8 εκατ. μετοχών της Paperpack, καθώς εξαγόρασε 84.908 μετοχές στις 2 Ιουνίου.

«Έτοιμη» να αποχωρήσει από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η εταιρεία Paperpack, καθώς η Orlando Equity Holding προχώρησε σε άσκηση του δικαιώματός εξαγοράς (squeeze out), ενώ υπέβαλε σχετικό αίτημα για έγκριση και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: «σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 16 του Ν.3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος»), η εταιρεία Paperpack Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι, στις 2 Ιουνίου 2021, η αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «Orlando-Equity Holding Limited» (στο εξής ο «Προτείνων») άσκησε το προβλεπόμενο στο άρθρο 27 του Νόμου δικαίωμα εξαγοράς (στο εξής «Δικαίωμα Εξαγοράς»), υποβάλλοντας προς έγκριση σχετικό έγγραφο αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ως άνω αίτημα, στις 7 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των κοινών μετοχών της Εταιρείας, που προσφέρθηκαν νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα κατά την περίοδο αποδοχής της από 29 Ιανουαρίου 2021 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασής του (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση»). Συνεχεία αυτού, κατά την 7 Απριλίου 2021, ο Προτείνων κατείχε, άμεσα και έμμεσα, συνολικά 3.818.603 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 96.598% του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Από τις 6 Απριλίου 2021 μέχρι και την 1.6.2021, ο Προτείνων έχει περαιτέρω αποκτήσει 49.579 μετοχές της Paperpack Α.Β.Ε.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 1.254% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Paperpack Α.Β.Ε.Ε., από μετόχους της Paperpack Α.Β.Ε.Ε. που άσκησαν το δικαίωμα εξόδου του άρθρου 28 του Νόμου.

Κατά την 2α Ιουνίου 2021, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 84.908 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε άμεσα και έμμεσα ο Προτείνων κατά την ανωτέρω ημερομηνία, με αντάλλαγμα 6,70 Ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε ο Προτείνων στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης. Σημειώνεται ότι ο Προτείνων δεν θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης, υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) που βαρύνουν τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας ούτε την καταβολή του προβλεπόμενου φόρου πωλήσεων 0,2% που βαρύνει τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας.

Η πρόθεση του Προτείνοντα να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στο από 26 Φεβρουαρίου 2021 εγκριθέν και δημοσιευθέν σύμφωνα με το Νόμο πληροφοριακό δελτίο της Δημόσιας Πρότασης».

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Από 5/12 η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 271.448.946 νέων μετοχών

Οι μετοχές, κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους, θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων που τηρούνται στο σύστημα άυλων τίτλων (Σ.Α.Τ.).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν αναμένει σημαντικές μεταβολές λόγω πολέμου στην Ουκρανία η Λεβεντέρης

Απαντώντας σε ερώτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία αναφέρει πως παρά την υποχώρηση των μεγεθών της έναντι της περασμένης χρονιάς, εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στα οικονομικά της μεγέθη.