ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μικρή αύξηση πωλήσεων για την Jumbo και κριτική στους περιορισμούς

Αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις του ομίλου σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, ενώ μείωση σημειώθηκε στα καταστήματα της Ρουμανίας.

Μικρή αύξηση κατά περίπου 3% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ στο πεντάμηνο οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% περίπου συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο, η εταιρεία, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για τους περιορισμούς ως προς τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών, εντός των καταστημάτων της, στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για την πρόληψη έναντι της πανδημίας. Όπως αναφέρει η Jumbo, κατά τον Μάιο έγινε ένα ακόμα βήμα με την άρση ορισμένων περιορισμών ως προς την λειτουργία των καταστημάτων, ωστόσο, η εμπορική και επιχειρηματική «κανονικότητα» παραμένει ζητούμενο.

Ελλάδα

Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Μάιο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί για το πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάϊος 2021) η αύξηση κατά +5% περίπου των πωλήσεων.

Tον Μάιο του 2021, λειτούργησαν όλα τα καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, αλλά με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, δυσανάλογα αυστηρότερους για το μέγεθός τους σε σχέση με τα Υπερ-market.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι από την 14η Μαΐου τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς την μέθοδο click inside ή click away.

Κύπρος

Από τις 10 Μαΐου του 2021 τα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι, με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Oι πωλήσεις κατά τον Μάιο του 2021 σημείωσαν οριακή αύξηση κατά +0,39% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +23% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Βουλγαρία

Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +3% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά
συνέπεια οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +22% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Ρουμανία

Τον Μάιο συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα Jumbo στη χώρα, ενώ άρθηκαν οι περιορισμοί ως προς το ωράριο λειτουργίας τους. Οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά -2% περίπου τον Μάιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το πεντάμηνο του 2021 ήταν αυξημένες κατά +49% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

Η διοίκηση της εταιρείας θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους μετόχους αναφορικά με την πορεία του Ομίλου και κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στις 15:00 από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ