ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
CEB, Trapeza Karditsas
(Από αριστερά προς τα δεξιά): Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Πάνος Τουρναβίτης, ο Διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) κ. Rolf Wenzel, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γεώργιος Μπούκης. Πηγή: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

Δανειακή σύμβαση Τράπεζας Καρδίτσας με CEB για στήριξη της απασχόλησης

Το ύψος της δανειακής σύμβασης φθάνει στο επίπεδο των δύο εκατ. ευρώ, ενώ θα διευκολύνει την πρόσβαση τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δανειακή σύμβαση ύψους δύο εκατ. ευρώ υπέγραψαν σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) κ. Rolf Wenzel και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γεώργιος Μπούκης υπέγραψαν σήμερα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Η εν λόγω σύμβαση θα διευκολύνει την πρόσβαση τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση της CEB θα βοηθήσει τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, μία από τις έξι συνεταιριστικές τράπεζες στην Ελλάδα, να συνεχίσει να υποστηρίζει τις δραστηριότητές της στον τομέα της δανειοδότησης επιχειρήσεων – ιδίως στη Θεσσαλία, την τρίτη πολυπληθέστερη Περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, και σε μικρότερη έκταση στις γειτονικές Περιφέρειες Ηπείρου και Κεντρικής Ελλάδας. Πολύ μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών (start-ups), γυναικών επιχειρηματιών, μικροϊδιοκτητών, συνεργατικών και κοινωνικών επιχειρήσεων, θα επωφεληθούν από την ενισχυμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Σε μια περίοδο που η πανδημία του COVID-19 ασκεί πίεση στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν μακράν την κυριότερη πηγή απασχόλησης στην Ελλάδα, η πρώτη συνεργασία μεταξύ της CEB και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας θα συμβάλει στην ανάπτυξη των υφιστάμενων και των νέων επιχειρήσεων στην περιοχή και, συνεπώς, θα προωθήσει τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, καθώς και την κοινωνική συνοχή.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει την υπογραφή αυτής της δανειακής σύμβασης, μεταξύ της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, για την παροχή χρηματοδότησης και στήριξης προς υφιστάμενες τοπικές πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για τη δημιουργία νέων.

Καθώς η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης από την πανδημία, αυτή η σύμπραξη θα ενισχύσει τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, θα προσφέρει ευκαιρίες για καινοτομία και θα ενισχύσει την κοινωνική ανθεκτικότητα στην περιοχή».

Ο Διοικητής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rolf Wenzel δήλωσε: «Με ικανοποίηση υπογράφω σήμερα με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας αυτή τη δανειακή σύμβαση για τη στήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Η CEB έχει μακροχρόνια δέσμευση για την παροχή χρηματοδότησης σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η δέσμευση αυτή έχει καταστεί ακόμα πιο επίκαιρη σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές οικονομίες αγωνίζονται να μπουν στον δρόμο της ανάκαμψης».

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γεώργιος Μπούκης δήλωσε: «Το Πλαίσιο Δανειακής Σύμβασης που υπογράφουμε σήμερα με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα αποτελέσει, αναμφίβολα, ένα σημαντικό εργαλείο για τη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και θα βελτιώσει την πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της περιοχής μας σε χρηματοδότηση. Είμαστε βέβαιοι ότι η σημερινή συμφωνία μεταξύ της CEB και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας θα αποτελέσει την απαρχή μιας καρποφόρας συνεργασίας προς το κοινό όφελος της τοπικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή της CEB και τα στελέχη της για την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη προς την Τράπεζά μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Βασικός στόχος η Eurobank να γίνει τράπεζα ανάπτυξης

Ως διαχειρίσιμο χαρακτήρισε το επίπεδο των νέων NPLs που μπορεί να δημιουργήσει η πανδημία ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, με τον προεδρό της να τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο  επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί