Φώτο: KARATZIS SA

Καράτζη: Στα 14,1 εκατ. η πώληση της ΚΕΝ στην VOLTON

Διευκρινίσεις για την πώληση του 100% της θυγατρικής της εταιρείας ΚΕΝ ΑΕ στην εταιρεία VOLTON AE, έδωσε η ο Όμιλος Καρατζή, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις διαδικασίες για την πώληση του 100% της θυγατρικής της εταιρείας ΚΕΝ ΑΕ στην εταιρεία VOLTON AE, προχώρησε η ο Όμιλος Καρατζή, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ειδικότερα, η εταιρεία «ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ», σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 4023/07.11.2019 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι όλες οι διαδικασίες για την πώληση του 100% της θυγατρικής εταιρείας ΚΕΝ ΑΕ ολοκληρώθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2019. Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι η αγοράστρια εταιρεία «VOLTON ΑΕ» δεν είναι συνδεδεμένη με κανέναν τρόπο με την εταιρεία «ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ» ή με μέλη της διοίκησης ή με βασικούς μετόχους της».

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 14,1 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Καράτζη θα είναι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ και θα αποτυπωθεί στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για τη χρήση 2019.

Tην πώληση του ποσοστού 100% της θυγατρικής ΚΕΝ ΑΕ στην εταιρεία VOLTON AE, είχε ανακοινώσει πριν από δύο ημέρες Όμιλος Καράτζη, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Με την κίνηση ο Όμιλος Καράτζη αποχωρεί από τον τομέα παροχής ρεύματος και επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι στην εγχώρια αγορά ενέργειας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ΚΕΝ ιδρύθηκε το 2016, από τον κρητικό Όμιλο Καράτζη, οποίο έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων και σήμερα διαθέτει μονάδες σε Κατερίνη, Λάρισα, Βοιωτία και Ηράκλειο με εγκατεστημένη ισχύ μεγέθους 18 MW.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιείται ένα υπερβολικά μεγάλος αριθμός εταιρειών απέναντι στην ΔΕΗ, συνολικά 18, οι οποίες ελέγχουν σήμερα μερίδιο αγοράς κοντά στο 27%.

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή, η οποία απέκτησε την ΚΕΝ, διαθέτει μονάδες ισχύς 19MW ενώ σύντομα ξεκινά η εγκατάσταση ενός νέου πάρκου ισχύος 12MW με την λειτουργία του οποίου η συνολική ισχύς θα ανέβει στα 31MW. Τέλος, βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης εγκαταστάσεις επιπλέον ισχύος 63MW, οι οποίες εφόσον ενεργοποιηθούν θα δημιουργήσουν μία παραγωγική ικανότητα συνολική ισχύος 94MW, η οποία θα καταστήσει τον όμιλο ως έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε συζητήσεις τα ΕΛΠΕ για την εξαγορά της ΔΕΠΑ

Τα ΕΛΠΕ ελέγχουν ήδη το 35% της ΔΕΠΑ, που διασπάται σε εταιρείες υποδομών και εμπορίας. Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ αφορά την εταιρεία εμπορίας, με δεδομένη την απόφαση του ομίλου να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του φυσικού αερίου.