ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Δωδώνη

Αύξηση πωλήσεων κατά 28% σημείωσε ο Όμιλος της ΔΩΔΩΝΗ το 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΩΔΩΝΗ, το 2020 ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία, καθώς πραγματοποίησε κύκλο εργασιών σε επίπεδο Ομίλου ύψους 138 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βάσει των ελεγμένων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία επιβεβαιώθηκαν κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της που πραγματοποιήθηκε στις 6 τρέχοντος, το 2020 η ΔΩΔΩΝΗ πραγματοποίησε κύκλο εργασιών σε επίπεδο Ομίλου ύψους 138 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με το 2019. Το μικτό περιθώριο του Ομίλου ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 19,4% εν μέρει ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους προμήθειας πρώτης ύλης (γάλακτος).

Η αύξηση των πωλήσεων είναι κυρίως αποτέλεσμα της 100% ενοποίησης της λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου, η οποία πλέον συνεισφέρει περισσότερο από 20% στις συνολικές πωλήσεις του Ομίλου. Το συνολικό καθαρό κέρδος για τον Όμιλο ανήλθε σε 5 εκ. ευρώ. Ως απόρροια της εστίασης της ΔΩΔΩΝΗ στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων της σε θέματα βιωσιμότητας, η Εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την βαθμολογία της από την ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης Ecovadis και συμπεριλήφθηκε στο κορυφαίο 10% των γαλακτοκομικών εταιρειών παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, η Εταιρεία αύξησε το συνολικό αριθμό εργαζομένων που απασχολεί από 586 σε 608. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, επιβεβαίωσε επίσης την συνέχιση της ανάπτυξης της δομής του Ομίλου με την προαγωγή του κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., διαδεχόμενος τον κ. Tom Seepers ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Επίσης, ο κ. Γεώργιος Μπιζέτας αντικαθιστά τον κ. Evgeny Borodkin στην Οικονομική Διεύθυνση της Εταιρείας με τον κ. Borodkin να προάγεται σε Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου.

Ο κ. Tom Seepers δήλωσε σχετικά: «Το 2020 ήταν μια δύσκολη αλλά τελικά επιτυχημένη χρονιά για την Εταιρεία. Νιώθουμε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας covid-19 και που καταφέραμε να κρατήσουμε ασφαλές το προσωπικό μας, να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας συνεχίζοντας χωρίς διακοπές τη συλλογή της συνολικής παραγόμενης ποσότητας γάλακτος καθώς επίσης και την απρόσκοπτη πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έχοντας ηγηθεί του μετασχηματισμού της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. για σχεδόν 8 χρόνια, είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να μεταφέρω τη σκυτάλη της ηγεσίας της ΔΩΔΩΝΗ στην Ελλάδα στον κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη που υπήρξε ο στενός μου συνεργάτης κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής και ένας από τους βασικότερος μοχλούς της επιτυχίας μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη νέα τοπική ηγεσία αποτελούμενη από τους κκ. Παναγιωτάκη και Μπιζέτα. Τόσο ο κ. Borodkin όσο και εγώ προσβλέπουμε και ανυπομονούμε να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στην περαιτέρω στρατηγική και διεθνή ανάπτυξη του Ομίλου της ΔΩΔΩΝΗ».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ στην εταιρεία L.A. FARM

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η γαλακτοβιομηχανία ελέγχεται για σοβαρές παραβάσεις που καταγράφηκαν σχετικά με την μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής φέτας ΠΟΠ.
dodoni-dwdwni-galaktobiomixania
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΩΔΩΝΗ: Διάκριση για βιωσιμότητα και εταιρική - κοινωνική ευθύνη

Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μια από τις κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες παγκοσμίως καθώς πέτυχε στην κατάταξη της EcoVadis κορυφαία βαθμολογία για τον τρόπο που συνεργάζεται και υποστηρίζει τους προμηθευτές της.
dodoni-dwdwni-galaktobiomixania
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραμένει σε αυτόνομη πορεία η ΔΩΔΩΝΗ, στα 120 εκατ. ο τζίρος το 2020

Διαψεύδουν τα σενάρια εξαγοράς από την CVC πηγές της γαλακτοβιομηχανίας. Διψήφιο το ποσοστό αύξησης πωλήσεων τον προηγούμενο χρόνο, ενώ εξετάζεται η ανάπτυξη του δικτύου διανομής και η διάθεση νέων προϊόντων.