ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Θα μοιράσει δωρεάν μετοχές η ΚΡΙ-ΚΡΙ σε μέλη δ.σ. και σε στελέχη

Θα διανεμηθούν μετοχές που αντιστοιχούν έως το 0,5% του συνολικού αριθμού, τις οποίες η εισηγμένη θα αγοράσει σε τιμές από 0,5 έως 9 ευρώ. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Δωρεάν μετοχές σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στα διευθυντικά στελέχη θα διανείμει η ΚΡΙ-ΚΡΙ, με βάση τη σχετική απόφαση που λήφθηκε στη Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη γαλακτοβιομηχανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση,

  • Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών (Stock Awards) σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσωπικό της Εταιρείας μέχρι του ύψους του 0,5% του συνολικού αριθμού μετοχών της Εταιρείας - ο ανώτατος αριθμός των προς διάθεση μετοχών, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 165.325 - και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να καθορίσει αυτό τους τελικούς δικαιούχους.
  • Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η επιβράβευση των διοικητικών και διευθυντικών στελεχών και του προσωπικού της Εταιρείας για τη συμβολή τους στην επίτευξη των ετησίων και ενδιάμεσων στόχων της, που καθορίζει περιοδικά το Διοικητικό Συμβούλιο και η επιβράβευση Εταιρείας προς τους Δικαιούχους, για τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων αυτών. Παράλληλα, αναμένεται να συμβάλει ουσιωδώς στην ενίσχυση της δέσμευσης και αφοσίωσης του προσωπικού της Εταιρείας, αναπτύσσοντας κουλτούρα «στελεχών-μετόχων». Με τον τρόπο αυτό αναμένεται βοηθήσει στην επίτευξη των μεσο/μακροπρόθεσμων στόχων της Εταιρείας και στη βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων.
  • Η κατώτατη τιμή αγοράς είναι €0,50 ανά μετοχή και η ανώτατη τιμή αγοράς ορίστηκε στα  €9,00 ανά μετοχή, από 07.07.2020 έως 07.07.2022.
  • Η δωρεάν διάθεση των μετοχών στους δικαιούχους θα έχει διάρκεια ενός (1) έτους από την καταρχήν θέσπισή του από τη Γενική Συνέλευση και θα ολοκληρωθεί μέχρι την 07.07.2022.
  • Η διάθεση θα γίνει σε δύο κύκλους: Ο 1ος κύκλος αφορά σε δωρεάν διάθεση μετοχών που θα πραγματοποιηθεί από 26.07.2021 έως 30.09.2021, ο 2ος κύκλος αφορά σε δωρεάν διάθεση μετοχών από 01.01.2022 έως 07.07.2022. Για τις μετοχές που θα διανεμηθούν στον 1ο κύκλο του Προγράμματος υφίσταται υποχρέωση διακράτησης τους έως 31.03.2022. Για τις μετοχές που θα διανεμηθούν στον 2ο κύκλο του Προγράμματος υφίσταται υποχρέωση διακράτησης τους έως 31.03.2023.
  • Συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα (δυνητικά δικαιούχοι) είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόσωπα, που συνδέονται με την Εταιρεία με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Οι ιδιότητες αυτές των δικαιούχων είναι αναγκαίο να υφίσταται κατά τη διάρκεια του Προγράμματος - αλλ’ όχι αναγκαία καθ’ ολόκληρη τη διάρκεια του. Δικαιούχοι μπορεί να προσδιορίζονται και κληρονόμοι προσώπου, που εν ζωή πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής στο Πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.