ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δυναμική παρουσία της Enterprise Greece στο διεθνές Συνέδριο IHIF

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες, σημαντικές, εξελίξεις στον κλάδο.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου International Hotel Investment Forum (IHIF), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το International Hotel Investment Forum, θεωρείται το κορυφαίο event για την τουριστική επενδυτική βιομηχανία και διοργανώθηκε για 23η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη απ' όλο τον κόσμο, τα οποία συζήτησαν για την υλοποίηση επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Τη φετινή χρονιά, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 ανώτερα στελέχη, από 80 χώρες, παρακολούθησαν το συνέδριο. Πρόκειται για επενδυτές, στελέχη εταιρειών και επιχειρηματίες του κλάδου όπως, εκπρόσωποι ξενοδοχείων, επενδυτικά funds, τράπεζες, developers, real estate κά.

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), συμμετέχει ανελλιπώς στο IHIF και φέτος έδωσε δυναμικό «παρών» με ειδικά σχεδιασμένο χώρο προβολής (booth), καθώς και με την επιτυχημένη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης (Breakfast roundtable), αφιερωμένη στην Ελλάδα, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους επενδυτές, καθώς και στελέχη επενδυτικών funds και διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες, σημαντικές, εξελίξεις στον κλάδο.

Ο Γιώργος Φιλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του αφιερωμένου στην Ελλάδα roundtable, στα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και τον τουρισμό, στη συνεχή ανάπτυξη των έργων υποδομών και στις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας, όσον αφορά στην ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και άλλων μορφών τουρισμού σε πολλές περιοχές.

Ο κ. Φιλιόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2.0 και στο ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου με τη μορφή κινήτρων για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα (πχ non dom, κίνητρα για συνταξιούχους). Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατα στοιχεία και μελέτες, τα οποία αναδεικνύουν τη θέση της χώρας στο επενδυτικό γίγνεσθαι, όπως της Ernst & Young Attractiveness Survey 2021, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τις 10 ελκυστικότερες ευρωπαϊκές χώρες για επενδύσεις το 2021. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, εστίασε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με σημαντικά έργα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, μεγάλα στρατηγικά έργα και προγραμματισμένες, σημαντικές, επενδύσεις.

Τονίστηκαν παράλληλα οι δυνατότητες αξιοποίησης από τους επενδυτές, του επιτυχημένου ελληνικού προγράμματος Golden Visa, οι υπηρεσίες matchmaking μεταξύ ξένων και ελληνικών εταιρειών, την οποία προσφέρει η Enterprise Greece, καθώς και οι υπηρεσίες υποστήριξης των επενδυτών, σε όλα τα στάδια υλοποίησης μιας επένδυσης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη της Enterprise Greece, πραγματοποίησαν 35 κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων, Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία. Κύριος στόχος των συναντήσεων αυτών, ήταν η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα, στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων.

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο των boutique ξενοδοχείων και των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment). Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες, αλλά και εταιρείες ανάπτυξης έργων, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, μια τάση που αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονη το τελευταίο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Enterprise Greece: Προτεραιότητα η δυναμική παρουσία στις εκθέσεις

Είναι η 20η συνεχόμενη χρονιά που η Enterprise Greece ανέλαβε την οργάνωση της εθνικής αντιπροσωπείας με περίπτερο 1.100 τ.μ., στη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση για όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και κατασκευών στη Μέση Ανατολή.