ΓΔ: 1011.6 0.76% Τζίρος: 25.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δημιουργία εκθεσιακής «αντέννας» της ΔΕΘ-Helexpo AE στη Μεγαλόπολη

O αρμόδιος περιφερειάρχης, Π. Νίκας, αφού επεσήμανε πως συμφωνεί απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές για την ταχεία απολιγνιτοποίηση, σημείωσε ότι τα διαθέσιμα χρήματα για τη δίκαιη μετάβαση πρέπει να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο.

Εκθεσιακή «αντέννα» της ΔΕΘ-Helexpo AE, υπό τη μορφή εκθεσιακού κέντρου, αναμένεται να αποκτήσει στο μέλλον η Μεγαλόπολη, μια περιοχή που αναζητά νέες αναπτυξιακές διεξόδους για τη μεταλιγνιτική εποχή, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της 85ης ΔΕΘ, στην οποία η Πελοπόννησος είναι «αφιερωματική περιφέρεια».

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία της εκθεσιακής αντέννας στη Μεγαλόπολη, μια περιοχή που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων δίκαιης μετάβασης από την εποχή του λιγνίτη σε εκείνη της πράσινης οικονομίας, «πατάει» πάνω στην καλή συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Όπως επισήμανε ο κ.Νίκας, η Μεγαλόπολη για χρόνια γνώρισε ανάπτυξη που βασίστηκε στον λιγνίτη, αλλά «ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τον λιγνίτη και τον άνθρακα». Αφού επισήμανε πως συμφωνεί απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές για την ταχεία απολιγνιτοποίηση, σημείωσε ότι τα διαθέσιμα χρήματα για τη δίκαιη μετάβαση πρέπει να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο. «Η επιλογή της Μεγαλόπολης, για να δημιουργηθεί εκεί ένα εκθεσιακό κέντρο, ένα παράρτημα της ΔΕΘ, δεν έγινε μόνο επειδή η οικονομία της περιοχής πρέπει να ενισχυθεί στη μεταλιγνιτική εποχή. Η Μεγαλόπολη είναι μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων λεπτών από την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και την Τρίπολη, οπότε εύκολα μπορεί να φιλοξενεί εκθεσιακά γεγονότα και άλλες διοργανώσεις» σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως η προώθηση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Μεγαλόπολης-Ολυμπίας θα συντείνει ακόμα περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, ο κ.Νίκας, αφού αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη ΔΕΘ- Helexpo AE, τόνισε: «Στηρίζουμε τη ΔΕΘ και τη συνεχή ενδυνάμωσή της», ενώ τάχθηκε υπέρ του να αναπτύξει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας πανελλαδικό δίκτυο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Με σύνθημα «Ενέργεια που μας πάει μπροστά» στη ΔΕΘ

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο περίπτερο της εταιρείας στη ΔΕΘ και να πληροφορηθούν με τη βοήθεια διαδραστικού βίντεο για τις χρήσεις του φυσικού αερίου στην καθημερινότητά τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν πάλι οι εμπορικές εκθέσεις, πώς θα διεξαχθεί η φετινή ΔΕΘ

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα λειτουργήσουν από 1η Σεπτεμβρίου οι εμπορικές εκθέσεις και η ΔΕΘ. Για τα τραπέζια συσκέψεων θα ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΑD Holdings κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ

Η β' φάση του διαγωνισμού αφορούσε τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και διενεργήθηκε από τον Ειδικό Διαχειριστή. Και στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε κερδίσει η ίδια κοινοπραξία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deloitte: Άνοιξε Κέντρο Καινοτομίας στην Πάτρα για νέες επιχειρήσεις

Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ποιο ρόλο θα παίξει η Πάτρα στην στρατηγική της εταιρείας.