ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank
Φωτο: Shutterstock

Eurobank: Σε θεσμικούς επενδυτές το 90% του ομολόγου των 500 εκατ.

Το 55% της ζήτησης καλύφθηκε από τραπεζικούς ομίλους και το 35% από διαχειριστές κεφαλαίων, ενώ υψηλή ήταν η ζήτηση τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς επενδυτές.

Τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων επικράτησαν μεταξύ των επενδυτών για το ομόλογο  υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ της Eurobank, καθώς κάλυψαν το 90% της προσφοράς. 

Βάσει στοιχείων που υπάρχουν το 55% καλύφθηκε από τραπεζικούς ομίλους και το 35% από διαχειριστές κεφαλαίων. Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή της ζήτησης, το 55% προήλθε από εγχώριους επενδυτές, το 25% από το Ηνωμένο Βασίλειο και το 20% από άλλους ξένους επενδυτές. 

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο κατά σειρά ομόλογο που εκδίδει η τράπεζα εντός του 2021 εμφάνισε υψηλή ζήτηση, καθώς υπερκαλύφθηκε 1,5 φορές, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,375%, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική τράπεζα.

Όπως άλλωστε τόνισε σε ανακοίνωσή της η ίδια η τράπεζα «η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα ή Eurobank) ολοκλήρωσε με επιτυχία την δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) μέσα στο έτος 2021, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, συγκεντρώνοντας για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού θεσμικών επενδυτών. Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,5 φορές, δίνοντας την δυνατότητα να μειωθεί η απόδοση κατά 0,125%, από 2,50% που ήταν η αρχική προσφορά σε 2,375%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού στη Eurobank και την ελληνική οικονομία.

Το ομόλογο έχει  διάρκεια εξίμιση έτη με ημερομηνία λήξης 14 Μαρτίου 2028, με δυνατότητα ανάκλησης στα πεντέμιση  έτη στις 14 Μαρτίου 2027 και ετήσιο τοκομερίδιο 2,25% το οποίο δύναται να επανακαθοριστεί στις 14 Μαρτίου 2027. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).  

Σημειώθηκε συμμετοχή τόσο από ξένους όσο και από εγχώριους επενδυτές. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank συμπεριλαμβανομένης και της  χρηματοδότησης  πράσινων έργων. 

Η έκδοση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της Eurobank για την κάλυψη των υποχρεώσεων της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων  (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025 και αντανακλά τη συνεχή δέσμευση της Τράπεζας  στην προστασία των καταθετών. Επίσης συνεισφέρει στην περαιτέρω διαμόρφωση της καμπύλης απόδοσης των πιστωτικών τίτλων της Eurobank στη δευτερογενή αγορά.

Από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών της έκδοσης ήταν οι  Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse, J.P.Morgan».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Έρχεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει δει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υπογράμμισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την οικονομία, την εξυγίανση των τραπεζών και την αφθονία διαθέσιμων κεφαλαίων για επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο δημιουργείται από την Eurobank Asset Management

Πρόκειται για το (LF) Fund of Funds GLOBAL MEGATRENDS, το οποίο επικεντρώνεται σε megatrends σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις δημογραφικές αλλαγές και την υγεία, ακολουθώντας μια πειθαρχημένη διαδικασία που ενσωματώνει κριτήρια ESG.