ΓΔ: 907.63 0.96% Τζίρος: 79.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:53:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με EVO Payments για κάρτες - POS η Εθνική Τράπεζα

Η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών για τη δημιουργία κοινής εταιρίας ήρθε στη δημοσιότητα μετά από δημοσίευμα του Business Daily την περασμένη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Επιβεβαιώνει η Εθνική Τράπεζα το δημοσίευμα του Business Daily για την προοπτική στρατηγικής συμφωνίας της τράπεζας με την αμερικανική EVO Payments

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας: «Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με χθεσινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι εξετάζει σε προκαταρκτικό στάδιο το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα αποδοχής πιστωτικών καρτών (acquiring) με την εταιρεία EVO Payments, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει σχετική συμφωνία που θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Όπως είχε αναφέρει το Business Daily, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ Εθνικής και EVO Payments προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σε λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας κοινής εταιρίας, ενός joint venture, στην οποία θα μεταφερθεί ο τομέας συναλλαγών καρτών - POS της Εθνικής, με την αμερικανική εταιρία να αποκτά τον έλεγχο του joint venture και την ΕΤΕ να διατηρεί σημαντική, στρατηγική, μειοψηφική συμμετοχή. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστό της ΕΤΕ κοντά στο 40%.

Με την κίνηση αυτή η Εθνική Τράπεζα αφενός θα εισπράξει άμεσα ένα αξιόλογο τίμημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενώ η στρατηγική σύμπραξη με μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληρωμών δημιουργεί προσδοκίες για μελλοντικά οφέλη.

Σημειώνεται ότι η EVO Payments, εισηγμένη στο δείκτη NASDAQ στη Νέα Υόρκη (NASDAQ: EVOP), ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα δραστηριοποιείται σε 50 χώρες. Μέσω των συστημάτων της πραγματοποιούνται συναλλαγές σε περισσότερα από 130 νομίσματα στον κόσμο με το ύψος των συναλλαγών ετησίως να ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια. Απασχολεί 2.200 εργαζομένους σε 13 χώρες και διατηρεί γραφεία από την Κίνα μέχρι τις ΗΠΑ. Συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη όπως Deutsche BankRaiffeisen BankPopularBank of Ireland, BNP Paribas κ.α.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ υπογράμμισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στο μέτωπο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. «Η Εθνική είναι πανέτοιμη να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο».