ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 73.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:28:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Greenhill

Η Greenhill είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα καθώς είχε αποκλειστεί από το να συμμετάσχει στη ΓΣ της Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου, τα οποία δεν έκανε δεκτά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρεία Greenhill Investments, η οποία ελέγχεται από τους εφοπλιστές Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο,  κατά των αποφάσεων της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ, προχώρησε ο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σημειώνεται ωστόσο ότι η κύρια δίκη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί σε 3 μήνες.

Η Greenhill κατά την τακτική ΓΣ στις 22 Ιουνίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα καθώς δεν της επετράπη η συμμετοχή σε αυτήν και η καταψήφιση –όπως είχε προαναγγείλει- των θεμάτων της. Ο αποκλεισμός από τη ΓΣ έγινε καθώς θεωρήθηκε ότι δεν διέθετε τα απαραίτητα νομικά έγγραφα αναφορικά με την κατοχή δικαιωμάτων ψήφου άνω των 54 εκατ. μετοχών. 

Με βάση τα αρχεία του Αποθετηρίου Τίτλων τα εν λόγω δικαιώματα ψήφου παρέμεναν στην κατοχή της εταιρείας Aeolus Investors, η οποία είχε το ενέχυρο των μετοχών. Σημειώνεται ότι είχε απορριφθεί και αίτηση προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ