ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ακριτας

Ακρίτας: Άνοδος 62,1% στον κύκλο εργασιών για το πρώτο εξάμηνο

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 49,4%, ενώ όσον αφορά τις ενδοκοινοτικές και προς τρίτες χώρες πωλήσεις η αύξηση ανέρχεται σε 130% και 243% αντίστοιχα.

Μια περίοδο σταδιακής υγειονομικής αποκατάστασης και επιστροφής της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας στην κανονικότητα αποτέλεσε το α' εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακρίτας. Το γεγονός αυτό συντέλεσε σημαντικά σε αναστροφή των τάσεων του προηγούμενου έτους και ενίσχυση των αναπτυξιακών παραμέτρων τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς οικονομίας. Στα πλαίσια αυτά, η Εταιρία τηρώντας απαρέγκλιτα το στρατηγικό της σχεδιασμό, ενίσχυσε σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών παρουσίασε άνοδο κατά 62,1%, διαμορφούμενος σε €16,9 εκατ. έναντι €10,4 εκατ. την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, αποτέλεσμα που οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλούμενων ποσοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς της, όσο και στην αύξηση της μέσης ανά μονάδα τιμής πώλησης συνεχίζοντας την εστίαση σε επενδεδυμένα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 49,4%, ενώ όσον αφορά τις ενδοκοινοτικές και προς τρίτες χώρες πωλήσεις η αύξηση ανέρχεται σε 130% και 243% αντίστοιχα. Στην ίδια κατεύθυνση, η ενοποιημένη λειτουργική κερδοφορία της Εταιρίας (EBITDA) ανήλθε σε ποσό ύψους €1,6 εκατ., έναντι κερδών της προηγούμενης περιόδου ύψους €0,3 εκατ.. Η διαρκής βελτίωση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με το μείγμα πωλήσεων, την ορθή διαχείριση του κόστους των Ά υλών καιτην ταυτόχρονη διατήρηση των λειτουργικών εξόδων, συνετέλεσαν στην αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κερδοφορίας, το οποίο ανήλθε σε 9,6% έναντι 2,6% την προηγούμενη χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ά Εξάμηνο του 2021 ανακοινώθηκε η από 09/06/2021 συμφωνία μεταβίβασης επενδυτικού ακινήτου της AKRITAS στη Μαγούλα Αττικής έναντι €2,9 εκατ., η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και η εν εξελίξει διευθέτηση της απαίτησης που έχει η AKRITAS από τον ΟΑΕΔ βάσει της Ν. 1768/88 περί της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους που αναμένεται να αναμορφώσει την κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρίας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι προοπτικές που διαμορφώνονται σύμφωνα με το momentum της Ελληνικής οικονομίας αλλά και του οικοδομικού κλάδου σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο είναι θετικές τόσο για το 2021 όσο και το 2022. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν συνθήκες αβεβαιότητας που συνδέονται τόσο με την πλήρη αποκατάσταση της υγειονομικής κρίσης, όσο και με την συνεχιζόμενη αυξητική τάση των πρώτων υλών παγκοσμίως, γεγονός που συνδυάζεται και με την ταχύτατη άνοδο του κόστους ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρία συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου στοχεύοντας στην περεταίρω ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών και την ευελιξία του επιχειρησιακού της μοντέλου ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Engineers of tomorrow»: Η ELVAL ανοίγει τον δρόμο σε νέους μηχανικούς

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 12 νέοι και νέες μηχανικοί, οι οποίοι θα εργασθούν για 12 μήνες στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα Βοιωτίας με προοπτικές πλήρους απασχόλησής τους μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης.