ΓΔ: 792.73 -0.67% Τζίρος: 51.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ακριτας

Ακρίτας: Άνοδος 62,1% στον κύκλο εργασιών για το πρώτο εξάμηνο

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 49,4%, ενώ όσον αφορά τις ενδοκοινοτικές και προς τρίτες χώρες πωλήσεις η αύξηση ανέρχεται σε 130% και 243% αντίστοιχα.

Μια περίοδο σταδιακής υγειονομικής αποκατάστασης και επιστροφής της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας στην κανονικότητα αποτέλεσε το α' εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακρίτας. Το γεγονός αυτό συντέλεσε σημαντικά σε αναστροφή των τάσεων του προηγούμενου έτους και ενίσχυση των αναπτυξιακών παραμέτρων τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς οικονομίας. Στα πλαίσια αυτά, η Εταιρία τηρώντας απαρέγκλιτα το στρατηγικό της σχεδιασμό, ενίσχυσε σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών παρουσίασε άνοδο κατά 62,1%, διαμορφούμενος σε €16,9 εκατ. έναντι €10,4 εκατ. την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, αποτέλεσμα που οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλούμενων ποσοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς της, όσο και στην αύξηση της μέσης ανά μονάδα τιμής πώλησης συνεχίζοντας την εστίαση σε επενδεδυμένα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 49,4%, ενώ όσον αφορά τις ενδοκοινοτικές και προς τρίτες χώρες πωλήσεις η αύξηση ανέρχεται σε 130% και 243% αντίστοιχα. Στην ίδια κατεύθυνση, η ενοποιημένη λειτουργική κερδοφορία της Εταιρίας (EBITDA) ανήλθε σε ποσό ύψους €1,6 εκατ., έναντι κερδών της προηγούμενης περιόδου ύψους €0,3 εκατ.. Η διαρκής βελτίωση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με το μείγμα πωλήσεων, την ορθή διαχείριση του κόστους των Ά υλών καιτην ταυτόχρονη διατήρηση των λειτουργικών εξόδων, συνετέλεσαν στην αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κερδοφορίας, το οποίο ανήλθε σε 9,6% έναντι 2,6% την προηγούμενη χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ά Εξάμηνο του 2021 ανακοινώθηκε η από 09/06/2021 συμφωνία μεταβίβασης επενδυτικού ακινήτου της AKRITAS στη Μαγούλα Αττικής έναντι €2,9 εκατ., η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και η εν εξελίξει διευθέτηση της απαίτησης που έχει η AKRITAS από τον ΟΑΕΔ βάσει της Ν. 1768/88 περί της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους που αναμένεται να αναμορφώσει την κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρίας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι προοπτικές που διαμορφώνονται σύμφωνα με το momentum της Ελληνικής οικονομίας αλλά και του οικοδομικού κλάδου σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο είναι θετικές τόσο για το 2021 όσο και το 2022. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν συνθήκες αβεβαιότητας που συνδέονται τόσο με την πλήρη αποκατάσταση της υγειονομικής κρίσης, όσο και με την συνεχιζόμενη αυξητική τάση των πρώτων υλών παγκοσμίως, γεγονός που συνδυάζεται και με την ταχύτατη άνοδο του κόστους ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρία συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου στοχεύοντας στην περεταίρω ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών και την ευελιξία του επιχειρησιακού της μοντέλου ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΙΔΜΑ: Άνοδος 32,8% του τζίρου στο α' εξάμηνο, έφτασε τα 173 εκατ. ευρώ

Η μέση τιμή πώλησης οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ενώ υποχώρησε σημαντικά η κερδοφορία. Αύξηση του κύκλου εργασιών για τις θυγατρικές SIDMA Bulgaria και SIDMA Romania, κατά 38,6 % και 50,1% αντίστοιχα.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τη βιομηχανική επένδυση της Intertrade Hellas

Ο CEO της Τρ. Πειραιώς Χ. Μεγάλου τόνισε την σημασία εμβληματικών έργων στην χώρα και αναφέρθηκε στην στρατηγική απόφαση της Τράπεζας να στηρίζει τα βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που ενισχύουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων
plastika-thrace
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Πτώση 9,6% του τζίρου στα 212,7 εκατ. το α' εξάμηνο

Σημαντική μείωση για τα κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 20,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με 62 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, λόγω της σημαντικής μείωσης των πωλήσεων προϊόντων προστασίας από τον COVID-19.