ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Creta Farms

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της Creta Farms

Την Δευτέρα οι δεσμευτικές προσφορές για την αλλαντοβιομηχανία με απώτερο στόχο να επαναλειτουργήσει και να γλιτώσει το λουκέτο. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές

Λήγει το deadline κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές  για την Creta Farms, με την αλλαντοβιομηχανία να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ξαναλειτουργήσει. Η εξέλιξη αυτή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων.

Στόχος είναι εντός Δεκεμβρίου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα με βάση τα άρθρα 106β και 106δ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές, με την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106α να έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο μέτωπο της διάσωσής της, αν και παραμένει άγνωστο πόσοι και ποιοι από τα επενδυτικά σχήματα που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά θα καταθέσουν ως το βράδυ της Δευτέρας δεσμευτική προσφορά, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως στην κούρσα θα κατέβουν τελικά τρία με τέσσερα επενδυτικά σχήματα.

Προ ημερών, στελέχη από την πλευρά τριών ενδιαφερομένων -του Θόδωρου Δουζόγλου μέσω της εταιρείας του SCD Group Ltd, του Δημήτρη Βιντζηλαίου της επενδυτικής εταιρείας Impala Invest BV και της Lime Capital Partners, ιδιοκτήτριας της Δωδώνης- πραγματοποίησαν επίσκεψη στις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στην Κρήτη.

Εκτός της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα μείνει η εταιρεία Νίκας αλλά και το fund HIG.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των μη δεσμευτικών προτάσεων -με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε ή έξι- οπότε μπορεί να υπάρχουν συμμετοχές που δεν δημοσιοποίησαν το αρχικό τους ενδιαφέρον.

Αναφορικά με την ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες, η εκταμίευση των 4 εκατ. ευρώ καθυστερεί, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες έχουν προχωρήσει στις σχετικές εγκρίσεις. Ο λόγος που επικαλούνται για την καθυστέρηση της εκταμίευσης είναι ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις για τη μεταβίβαση των σημάτων και των πατεντών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιστωτικά ιδρύματα ζητούν πρόσθετες εγγυήσεις και τοποθετούν την αποδέσμευση των κεφαλαίων τη ενδιάμεσης χρηματοδότησης προς τα τέλη του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ, με τις οι οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να ξεπερνούν τα 12,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται με ένταση η ενδοοικογενειακή «μάχη» για τον έλεγχο της Creta Farms

Η εταιρία ανακοίνωσε το πρωι τη διακοπή και μετάθεση για τις 3 Οκτωβρίου της χθεσινής γενικής συνέλευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Δομαζάκης έχει εξασφαλίσει τον μετοχικό έλεγχο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλιμακώνεται η κόντρα στην Creta Farms - Μήνυση εναντίον του Κων. Δομαζάκη

Υποβολή Μήνυσης και άσκησης αγωγής εναντίον του κου Κωνσταντίνου Δομαζάκη μεταξύ άλλων για τέλεση κακουργηματικής διάστασης απάτη, απιστία, παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και παραβιάσεις διατάξεων του Νόμου περί AE.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο «πόλεμος» στην Creta Farms για 11,6 εκατ. ευρώ

Αποδείξεις ότι είχε χρηματοδοτήσει την Creta Farms με το ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή μέρους του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας, φέρεται πως έχει ο Κωσταντίνος Δομαζάκης.