ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agrotikos_Oikos_Spyrou
Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Προχωράει στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 εκατ. ο Οίκος Σπύρου

Όπως αναφέρει ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου, το ομολογιακό δάνειο που θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση άλλων υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, όπου θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Αγροτικός Οίκος Σπύρου, καθώς ο όμιλος βρίσκεται στριμωγμένος υπό το βάρος των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ομολογιακό δάνειο δεν θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο και το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση άλλων υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Αγροτικού Οίκου Σπύρου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αγροτικός Οίκος Σπύρου -που πραγματοποιήθηκε την 08/10/2021-, αποφασίστηκε με απαρτία 67,18% και πλειοψηφία 67,18% η έκδοση ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες ύψους 1.500.000 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Το δάνειο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση, θα είναι διάρκειας επτά ετών, θα αποτελείται από 1.500 ονομαστικές ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και η τιμή διάθεσης θα είναι μεγαλύτερη της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δάνειο δεν θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το προϊόν της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση άλλων υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να συνομολογήσει κάθε λεπτομέρεια και κάθε ειδικό θέμα σχετικά με την έκδοση του Δανείου και τη διάθεσή του με ιδιωτική τοποθέτηση, καθώς και να αποφασίσει εντός του ανωτέρω πλαισίου το ειδικότερο περιεχόμενο των όρων του Δανείου και να προβεί στην υπογραφή των εν γένει συμβατικών και εξασφαλιστικών κειμένων συμβάσεων και την διενέργεια κάθε απαραίτητης πράξης για την υλοποίησή του

Παρασχέθηκε με απαρτία 67,18% και πλειοψηφία 67,18% η εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Γενικής Συνελεύσεως, να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα πρακτικά αυτής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wolt-delivery
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wolt: Aναστέλλει τις διανομές σε περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά σε περιοχές που εντοπίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν από την εφαρμογή για το εάν πραγματοποιούνται διανομές στην περιοχή τους ή όχι».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΓΕΚΑ: Ανθεκτικότητα, παρά τη μικρή μείωση πωλήσεων α' εξαμήνου

Σε επίπεδο πωλήσεων, ο  ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 επέδειξε ανθεκτικότητα και διαμορφώθηκε στα 90,4 εκατ., σημειώνοντας μικρή υποχώρηση της τάξης του -1,9%.