ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agrotikos_Oikos_Spyrou
Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Η Bluemoon Capital Fund κάλυψε το ομολογιακό δάνειο της Οίκος Σπύρου

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, το ποσό που αντλήθηκε από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της.

Με ιδιωτική τοποθέτηση από το Bluemoon Capital Fund SP, διαχειριστής του οποίου είναι η Glafka Capital καλύφθηκε το συνολικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Αγροτικός Οίκος Σπύρου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 1.500 μετατρέψιμες ομολογίες ονομαστικής αξίας ευρώ 1.000 έκαστη, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Πέτρος Μυλωνάς, συνιδρυτής της Glafka Capital, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι για την επένδυσή μας σε μια εταιρία με 75 χρόνια παρουσία στην Ελλάδα. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για την αρχή μιας νέας εποχής στην πορεία της. Με μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική και πρωτοποριακά προϊόντα, αισθανόμαστε βέβαιοι ότι η εταιρία θα βελτιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στον αγροτικό κλάδο, που γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικός σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων. Δεσμευόμαστε για την περαιτέρω στήριξη της Ελληνικής οικονομίας και των εταιριών και εγχειρημάτων που θα έχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους την επόμενη δεκαετία. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα σημαντικότατο περιθώριο ανάπτυξης και υπεραξιών για επενδύσεις στην Ελλάδα που δεν έχει εκτιμηθεί σωστά, αλλά βλέπουμε πλέον να υπάρχει ένα σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η εταιρεία δηλώνει επίσης πως έχει προχωρήσει σε αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού και ρύθμισης των οφειλών της ενώ το ομολογιακό δάνειο που εκδόθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Η "Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ." ανακοίνωσε παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η επαναδιαπραγμάτευση του συνόλου των οφειλών της έναντι των πιστωτριών Τραπεζών, Attica Βank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, Τράπεζας Πειραιώς  Α.Ε., Aplha Τράπεζας Ανώνυμη Εταιρεία και της Τράπεζας Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία, όπως αυτές μεταβιβάστηκαν στον εκάστοτε ειδικό διάδοχο και πλέον βρίσκονται στη διαχείριση της εκάστοτε διαχειρίστριας εταιρείας.

Ειδικότερα, η Εταιρεία προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του δανεισμού της και ρύθμιση των οφειλών της με την υπογραφή των σχετικών συμβατικών κειμένων αναγνώρισης και ρύθμισης οφειλής με αποτέλεσμα την διευθέτηση αυτών μέσα από το προβλεπόμενο σε κάθε σύμβαση  πλάνο αποπληρωμής.

Κατόπιν των ανωτέρω, η "ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε". ανακοινώνει ότι εκδίδεται το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο συνολικού ποσού ευρώ 1.500.000 που αντιστοιχεί σε 1500 μετατρέψιμες ομολογίες ονομαστικής αξίας ευρώ 1.000 έκαστη.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, όπως ισχύουν, οι όροι του δανείου καθορίστηκαν από την ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων σε συνδυασμό με την από την από 25.10.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Ως ημερομηνία έκδοσης ορίστηκε η 05.11.2021.

Το προϊόν της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εκδότριας.

Οι βασικοί όροι του δανείου έχουν ως ακολούθως:

 • Τύπος Ομολογιών: μετατρέψιμες σε τίτλους, και μη διαπραγματεύσιμες.
 • Αριθμός Ομολογιών μετατρέψιμων σε κοινές μετοχές: 1.500.
 • Ονομαστική Αξία Ομολογιών: ευρώ 1.000.
 • Τιμή Εκδόσεως: Στην Ονομαστική Αξία εκάστης Ομολογίας.
 • Διάρκεια: Μέχρι την 31.12.2027.
 • Επιτόκιο: 1,5% ετησίως

Λόγος Μετατροπής: Ο λόγος μετατροπής ορίστηκε να αυξάνεται σταδιακά όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης. Ειδικότερα, ορίστηκε ότι:

 • μέχρι την 31.12.2021 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 7.653 μετοχές
 • μέχρι την 31.12.2022 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 8.017 μετοχές
 • μέχρι την 31.12.2023 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 8.396 μετοχές
 • μέχρι την 31.12.2024 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 8.766 μετοχές
 • μέχρι την 31.12.2025 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 9.218 μετοχές
 • μέχρι την 31.12.2026 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 9.656 μετοχές
 • μέχρι την 31.12.2027 μία ομολογία θα αντιστοιχεί σε 10.088 μετοχές.

Επισημαίνεται στο Επενδυτικό Κοινό ότι το σύνολο των 1.500 ομολογιών του ως άνω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι μη διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ και η άσκηση του δικαιώματος μετατροπής από τον αρχικό ή τους μεταγενέστερους ομολογιούχους δανειστές κατά το λόγο μετατροπής του ως άνω ομολογιακού δανείου ορίστηκε καθ'  όλη τη διάρκεια του δανείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agrotikos_Oikos_Spyrou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Άνοδος σε πωλήσεις και κέρδη εννεαμήνου

Οι πωλήσεις της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 10.802.110 ευρώ έναντι 10.399.785 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο για το 2020, ενώ για το γ' τρίμηνο του 2021 σε 2.367.848 έναντι 2.096.150 για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Agrotikos_Oikos_Spyrou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωράει στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 εκατ. ο Οίκος Σπύρου

Όπως αναφέρει ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου, το ομολογιακό δάνειο που θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση άλλων υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.
Karoulias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Β. Σ. Καρούλιας η διανομή του ελληνικού μεταλλικού νερού Avaton

Ο Χρήστος Αργυρού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Β. Σ. Καρούλιας δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη προσθήκη του Avaton στο χαρτοφυλάκιό μας, καθώς πρόκειται για ένα διαφοροποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola HBC: Αύξηση 14,2% των πωλήσεων, μοιράζει μέρισμα 0,78 ευρώ

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν διψήφια άνοδο ενώ αυξήθηκε το μερίδιο αγοράς του ομίλου τόσο σε όγκο όσο και σε αξίας. Κατά 9% ενισχύθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της κατηγορίας νερού.