ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Σφακιανάκης

Aποχωρεί ο Group CFO του Ομίλου Σφακιανάκη, Γιώργος Κουκουμέλης

Ο κ. Γιώργος Κουκουμέλης, Group CFO του Ομίλου Σφακιανάκη, θα αποχωρήσει από τον Όμιλο στις 10 Ιανουαρίου 2020 και θα αντικατασταθεί από τον κ. Φώτη Τάγαρη.

Ο κ. Γιώργος Κουκουμέλης, Group CFO του Ομίλου Σφακιανάκη, θα αποχωρήσει από τον Όμιλο στις 10 Ιανουαρίου 2020 και θα αντικατασταθεί από τον κ. Φώτη Τάγαρη. Σε ανακοίνωση τη εταιρείας αναφέρεται ότι ο κ. Κουκουμέλης θα διατηρήσει τη θέση του Αντιπροέδρου στα Διοικητικά Συμβούλια της Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. και της Σφακιανάκης Συμμετοχών Α.Ε.

Όπως υπενθυμίζεται, ο όμιλος Σφακιανάκη έχει θέσει δύο βασικούς στόχους και έναν συμπληρωματικό για το τέλος του 2019. Ο πρώτος είναι να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών του και ο δεύτερος να κλείσει τη χρήση με κέρδη. Ο τρίτος (συμπληρωματικός) στόχος είναι να ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόδου από το ελληνικό χρηματιστήριο και να βγουν οι βασικοί μέτοχοι ενωμένοι μέσα από τη διαδικασία. Οι αγωγές μεταξύ δύο βασικών μετόχων δημιουργούν τριβές και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την διαδικασία εξόδου από το Χ.Α., ενώ η εισηγμένη έχει καταθέσει στις 21 Οκτωβρίου την αίτηση εξόδου.

Η αύξηση της ρευστότητας και των πωλήσεων που αναμένεται να παρουσιάσει ο όμιλος στο 9μηνο βοηθά ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Στελέχη του ομίλου θεωρούν ότι κερδίζουν πολύτιμο χρόνο και ρευστότητα που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε νέα αναδιάρθρωση σε μακρύτερο χρονικό ορίζοντα.

Οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου έχει συμφωνηθεί από το 2018 να αναδιαρθρωθούν. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιμήκυνση των δανείων σε 8 έτη (αρχικά 5 έτη με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 3) με τροποποίηση του προγράμματος αποπληρωμής του ανεξόφλητου κεφαλαίου των 282,9 εκατ. ευρώ, παροχή εξασφαλίσεων –μεταξύ άλλων, εμπράγματες επί ακινήτων, ενέχυρο και χρηματοοικονομική ασφάλεια επί μετοχών, εκχώρηση απαιτήσεων– και υποχρέωση τήρησης χρηματοοικονομικών δεικτών και σειράς λοιπών υποχρεώσεων.

Αύξηση πωλήσεων σε θετική συγκυρία για τον κλάδο

Το β’ και γ’ τρίμηνο 2019 κινήθηκε καλά από πλευράς πωλήσεων, μετά από ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο 2019. Το τέλος του εξαμήνου βρήκε τον όμιλο με αυξημένη κερδοφορία σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και παραμένει σε τροχιά επίτευξης των στόχων του επιχειρηματικού πλάνου του έτους.

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 183,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 4,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 153,8 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3%. Ο όμιλος διευρύνει τη λειτουργική κερδοφορία του με το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνεται σε 21,4 εκατ. ευρώ το Α΄ εξάμηνο του 2019 εμφανίζοντας αύξηση 37,8%.Το αντίστοιχο αποτέλεσμα για την εταιρεία ανήλθε σε 19,9 εκατ. Ευρώ έναντι 14,6 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο.

Ο όμιλος παρουσιάζει στο α’ εξάμηνο κέρδη προ φόρων 0,1 εκατ. έναντι ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η εταιρεία παρουσιάζει λιγότερες ζημιές προ φόρων, ύψους 0,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2018.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Συνεργασία με Amazon Web Services στην ψηφιακή τραπεζική

Η εταιρεία πληροφορικής προσφέρει μια ολοκληρωμένη τραπεζική λύση καθώς το Finuevo Suite θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν από τη δύναμη του cloud για να μετασχηματίσουν πλήρως τις τραπεζικές τους λειτουργίες.