ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Astra Airlines: Ανακοινώθηκε η αναστολή των πτήσεών της - Τι θα γίνει με τα εισιτήρια

Την αναστολή των πτήσεών της έκανε γνωστή η Astra Airlines με επίσημη ανακοίνωσή της. Αγωνία για το τι πρόκειται να συμβεί με τους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια.

Δύσκολες ώρες για την Astra Airlines, με την αεροπορική εταιρεία να ανακοινώνει επισήμως ότι προχωρά σε προσωρινή αναστολή των πτήσεών της.

Οι φήμες τον τελευταίο καιρό αναφέρουν ότι η εταιρεία με έδρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «ενημερώνεται το επιβατικό κοινό ότι στα πλαίσια της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών και οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται. Θα ενημερωθεί το επιβατικό κοινό οριστικά το αργότερο μέσα στις 7 επόμενες ημέρες για τη διευθέτηση αιτημάτων που σχετίζονται με οικονομικά θέματα».

Υπογραμμίζεται ότι στην ανακοίνωση παραμένει «ανοικτό» το θέμα της διευθέτησης αιτημάτων από πλευράς των επιβατών που είχαν κλείσει εισιτήρια, με τη διοίκηση να παρατείνει εκ νέου την επίσημη ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε θέσει ως χρονικό όριο τις 15/11, χωρίς πάντως να καταφέρει να το τηρήσει. Από την πλευρά της εταιρείας έχει γίνει γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί προσπάθεια χρηματοδότησης, είτε μέσω δανεισμού, είτε μέσω αναζήτησης μετοχων.

Η Aegean Airlines αναμένεται να προσθέσει πτήσεις ώστε να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει η Astra Airlines. Οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη αναμένεται να αφορούν στη Χίο, τη Σάμο, την Κω, το Ηράκλειο και τη Μυτιλήνη.

Η Astra Airlines εκτελούσε απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, προς Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω, καθώς και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία, ενώ ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα ιδιόκτητα αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Aυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings, ενισχύεται στη Ρουμανία

Η συνολική επένδυση της Aegean για την απόκτηση του 51% της Animawings ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ σε καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο. Η ρουμάνικη εταιρεία θα επιχειρεί αρχικά με 3 αεροσκάφη της Aegean.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Στις τρεις κορυφαίες περιφερειακές αεροπορικές παγκοσμίως

Η Aegean βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αερομεταφορών Skytrax ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και βρέθηκε στην 36η θέση μεταξύ των κορυφαίων αεροπορικών παγκοσμίως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Θετικές ταμειακές ροές και περιορισμός των ζημιών στο α' εξάμηνο

«Άλμα» 168,8% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών της Aegean, με την επανεκκίνηση της πτητικής δραστηριότητας να περιορίζει σημαντικά τις ζημιές.
Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AEGEAN: Mετέφερε πάνω από 2,3 εκατ. επιβάτες Ιούλιο και Αύγουστο

Συνολικά, ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο βελτιώθηκε και πλέον ανέρχεται σε 71,7%. Ωστόσο ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που ήταν 87.2%.
aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την πρώτη πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα πραγματοποίησε η Aegean

Από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου η Aegean έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τα 46 Airbus A320neo που είχε παραγγείλει. Τα νέα αεροσκάφη έχουν κατά 19-23% χαμηλότερο αποτύπωμα σε σχέση με τα παλαιότερα ακόμα και με συμβατικά καύσιμα.