ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
moustakas
Το κατάστημα της αλυσίδας Μουστάκας στην Ερμού. Πηγή: www.moustakastoys.gr

Αλυσίδα Μουστάκας: Υψηλός τζίρος τα Χριστούγεννα χωρίς ανατιμήσεις

Διαχειρίσιμα για όσους έχουν προνοήσει τα κόστη μεταφοράς, δεν αναμένονται αυξήσεις στις τιμές, όπως δηλώνει στο Business Daily ο Νίκος Μουστάκας. Προβλέπει ανάπτυξη με διψήφιο ποσοστό φέτος.

Ανάπτυξη με διψήφιο ποσοστό διαβλέπει η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας για φέτος, συγκριτικά με το 2020, εκτιμώντας ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα παρουσιάσει αξιόλογη δυναμική σε ό,τι αφορά τη ζήτηση και σχετική επιστροφή σε κανονικότητα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αλυσίδας, κ. Νίκο Μουστάκα, προβλήματα σε ό,τι αφορά τα κόστη μεταφοράς σαφώς υπάρχουν, ωστόσο για εκείνους που έχουν προνοήσει είναι διαχειρίσιμα.

Ο ίδιος σημειώνει στο BD ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις σε τιμές παιχνιδιών το επόμενο διάστημα, εξαιρουμένων ενδεχομένως όσων αφορούν σε ηλεκτροκίνητα και τηλεκατευθυνόμενα, τα οποία βάλλονται παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρονικών πλακετών (chips). Στον αντίποδα, δημοφιλή είδη όπως οι κούκλες Barbie ή τα αυτοκίνητα Hot Wheels, διατηρούν σταθερές τις τιμές τους εδώ και χρόνια. 

Σε συνέχεια ενός δύσκολου έτους πάντως, όπως ήταν το 2020, η αλυσίδα Μουστάκας είδε τα μεγέθη της να επανέρχονται μέσα στο καλοκαίρι, με την επισκεψιμότητα στα καταστήματα να είναι αξιοσημείωτη και τη ζήτηση τόσο για τα καλοκαιρινά είδη όσο και για τα σχολικά είδη τον Σεπτέμβριο να είναι πολύ θετική.

Παράλληλα, ο κ. Μουστάκας επισημαίνει ότι και το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας διατηρεί την δυναμική του, παρά την επανεκκίνηση της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων το δεύτερο μισό του έτους. Ο ίδιος εκτιμά ότι, υπό κανονικές συνθήκες, το 2022 οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα συνεισφέρουν περί το 15% επί του συνολικού τζίρου της εταιρείας, ποσοστό στο οποίο δύναται να παγιωθεί η συμβολή του ηλεκτρονικού εμπορίου συνολικά για τον κλάδο του παιχνιδιού. 

Σημειώνεται ότι το 2020 οι πωλήσεις της εταιρείας Μουστάκας διαμορφώθηκαν σε 41 εκατ ευρώ, έναντι 56,9 εκατ ευρώ το 2019. Συνολικά, η αλυσίδα μετράει 17 καταστήματα, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά, επεκτείνοντας το κατάστημα της στο εμπορικό κέντρο River West κι ανοίγοντας ένα νέο σημείο Lego στο ίδιο κέντρο μέσα στου καλοκαίρι. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς αντιμετωπίζουν Jumbo - Μουστάκας τη διαταραχή στη διεθνή αγορά

Προετοιμασμένες οι μεγάλες αλυσίδες της αγοράς παιχνιδιών για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν βλέπουν σοβαρές ελλείψεις και ανατιμήσεις ενόψει των Χριστουγέννων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Το νέο εγχείρημα στο λιανεμπόριο και η επιστροφή σε ανάπτυξη

Σε ανάπτυξη εμπορικής παρουσίας με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στοχεύει ο όμιλος. Μέσα στο 2022 η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Δυναμική επέκταση των αλυσίδων τον επόμενο χρόνο.
kalogirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάμηνο ανάκαμψης για την Καλογήρου μετά τη μεγάλη πτώση του 2020

Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα της εταιρείας υποδημάτων το α' εξάμηνο του 2021, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 32,5% και αυξημένες ζημιές. Στόχος η εξυγίανση του ισολογισμού.