ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Νέα επίθεση από Μπάκο - Καϋμενάκη κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εταιρείες Greenhill και Kiloman αναφέρουν πως επιβεβαιώνονται όλα όσα έχουν υποστηρίξει και έχουν θέσει στις αρμόδιες εποπτικές αρχές σχετικά με τη συνεργασία Reggeborgh - Μπόμπολα.

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζουν τελευταία δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα εξέδωσαν η Greenhill Investments Limited και η Kiloman που ελέγχονται από τους εφοπλιστές Μπάκο - Καϋμενάκη. Οι εταιρείες στην ανακοίνωσή τους σχολιάζουν τα όσα κυκλοφορούν για την Ελλάκτωρ, «με πρωταγωνιστή την εταιρεία Reggeborgh και τα πρόσωπα που συνέπραξαν, συντονίστηκαν ή συνεργάστηκαν με αυτή».

Η ανακοίνωση σημειώνει πως επιβεβαιώνονται όλα όσα έχουν αναδείξει οι εφοπλιστές δημοσίως και τα έχουν θέσει και στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ενώ τονίζει πως κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφιβάλλει καθώς αποκαλύπτονται πλέον γεγονότα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Το σχέδιο αυτό καθώς και οι προφανείς κατά την εκτίμησή μας, παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουμε αναδείξει και δημοσίως και τα έχουμε θέσει εγκαίρως και τεκμηριωμένα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Σήμερα όμως, οι πληροφορίες, οι ενδείξεις από τις «ύποπτες» συμπεριφορές και η σχετική φημολογία, μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφιβάλλει καθώς αποκαλύπτονται πλέον γεγονότα. Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν:

1ον: Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο βασικός μέτοχος του ανταγωνιστή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφώνησε να αποκτήσει κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, το σύνολο των μετοχών του ιστορικού βασικού μετόχου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα και τον έλεγχο της εταιρείας. Συμφώνησε επίσης και μέχρι την άσκηση του δικαιώματος option, να ασκούν συντονισμένα τα δικαιώματα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποκρύβοντας η εταιρεία Reggeborgh από το επενδυτικό κοινό τη συντονισμένη άσκηση στα δικαιώματα ψήφου. Και το αντάλλαγμα, στον έως τότε εκ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα, για να πουλήσει όλη τη συμμετοχή του σε αυτή, ήταν να του διασφαλίσει (ο βασικός μέτοχος του ανταγωνιστή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ), τη μεταβίβαση της θυγατρικής ΗΛΕΚΤΩΡ. Εκείνη την εποχή η Reggeborgh φέρονταν επισήμως ότι κατείχε μόλις το 5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ταυτόχρονα το 32% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τι γνώριζε ο Λ. Μπόμπολας ώστε να αισθάνεται σίγουρος ότι η Reggeborgh, θα ελέγχει την γενική συνέλευση μετόχων ώστε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της;

Η κατά συρροή παραβίαση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς κι όχι μόνον, είναι αυταπόδεικτη. Οι πρωτοφανείς αυτές συμπεριφορές υποχρεώνουν τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό, τον παράνομο συντονισμό των εμπλεκομένων προσώπων στην άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου και τη χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

2ον: Υψηλόβαθμο στέλεχος τα παρούσας διοίκησης της Ελλάκτωρ κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα. Ο Ολλανδός βασικός μέτοχος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ελέγχει την επιχείρηση έχοντας καθημερινή συνεργασία με ένα μέλος του ΔΣ που εμφανίζεται ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό, ενώ είναι ο πραγματικός Διευθύνων Σύμβουλος.

Ζητάμε από τις εποπτικές αρχές να ερευνήσουν τις αποκαλύψεις αυτές. Πόσο μάλλον όταν τα δημοσιεύματα φέρονται να προκλήθηκαν από διαρροές στελέχους της νυν διοίκησης! Πρέπει να διερευνηθεί αν αυτό αληθεύει και ποιο ήταν το κίνητρο του εν λόγω στελέχους. Μας προξενεί επίσης εντύπωση ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει ακόμη αντιδράσει σε όλο αυτό το πρωτοφανές σκηνικό.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσουμε την επένδυσή μας. Προειδοποιούμε δε όσους τυχόν εξυφαίνουν σενάρια για το μέλλον της εταιρείας και με σκοπό να απαξιώσουν την περιουσία των μετόχων της, θα μας βρουν μπροστά τους στα ελληνικά και στα διεθνή δικαστήρια. Οι πρακτικές διάλυσης εταιρειών που έχουν ακολουθηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σύμβαση για αμερικάνικο έργο στην αεροπορική βάση της Λάρισας

Η σύμβαση που υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την αμερικάνικη Environmental Chemical Corp. είναι ύψους 19.520.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή υπόστεγων πολλαπλής χρήσης και βελτιώσεις τροχιοδρόμων στην αεροπορική βάση Λάρισας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Μαξίμου ο CEO της Reggeborgh, στην ατζέντα οι επενδύσεις

Η εταιρεία επισημαίνει ότι «είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ».
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη το γ' τρίμηνο για την Ελλάκτωρ μετά από 6 τρίμηνα ζημιών

Αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελλάκτωρ στο γ' τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 7% σε σχέση με το περυσινό γ' τρίμηνο, και κατά 22% σε σχέση με το β' τρίμηνο του έτους.