ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επένδυση 220 εκατ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» προχωράει σε μια μεγάλη επένδυση στις ΑΠΕ που θα απεξαρτήσει την τοπική κοινωνία από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Εγκρίθηκαν και οι 33 άδειες παραγωγής των 10 Ενεργειακών Κοινοτήτων που έχει δρομολογήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου», συνολικής ισχύος 168MW από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, επένδυση συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ότι σε τελικό στάδιο βρίσκονται και οι διαδικασίες για τα νέα φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 126 MW για τα οποία έχουν ιδρυθεί 7 Ενεργειακές Κοινότητες. Πρόκειται για μια επένδυση 93 εκατ. ευρώ με ετήσιο όφελος για την τοπική κοινωνία 14 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς «η έγκριση των αδειών παραγωγής για το σύνολο των ενεργειακών έργων που έχει δρομολογήσει η Ένωση Αγρινίου και οι δέκα Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει, με τη συμμετοχή 1750 οικογενειών από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, συνιστά ίσως την πιο αισιόδοξη είδηση στην μακροχρόνια ιστορία του Συνεταιρισμού. Και τούτο διότι η συνολική επένδυση είναι τόσο μεγάλη, που δύσκολα θα εντοπίσει κανείς ιστορικό προηγούμενο, όσο κι αν ψάξει. Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 220 εκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο όφελος για την τοπική κοινωνία 45 εκατ. ευρώ».

Το όλο εγχείρημα του Α.Σ υπηρετεί τριπλή στόχευση: την ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια απεξάρτησης από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, τη μετουσίωση σε έργο της ίδιας της έννοιας του «συνεταιρίζεσθαι», την ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη του τόπου, με πραγματικό όφελος για την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι στον τομέα των ΑΠΕ, ο Α.Σ. Ένωση Αγρινίου υπήρξε πρωτοπόρος, έχοντας ήδη δεκαετή εμπειρία στη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη... υψηλής τάσης προβλέπει η ΔΕΗ, θα πλησιάσουν το 1 δισ. ευρώ

Η ΔΕΗ προβλέπει πως θα αντλήσει μέχρι 1,35 δισ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μέσα στην επόμενη πενταετία τα λειτουργικά της κέρδη αναμένεται να διπλασιαστούν στα 1,675 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Έκρηξη» επενδύσεων για να γίνει η Ελλάδα διεθνής ενεργειακός κόμβος

Ο ΑΔΜΗΕ σταδιακά «χτίζει» το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να γίνει κόμβος για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ την τετραετία 2022-2025.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: 40 δισ. ευρώ σε επενδύσεις ενεργειακών σχεδίων την επόμενη 10ετία

Ο διευθ. σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πως η χρηματοδότηση των ενεργειακών επενδυτικών σχεδίων είναι περίπλοκη και είναι έργα μεγάλης κλίμακας και εντάσεως κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το επενδυτικό fund που ποντάρει σε αγροτικές επιχειρήσεις

Με κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ αρχίζει την πορεία του το επενδυτικό κεφάλαιο Agrowth. Θα θέσει στο στόχαστρο επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα που έχουν δυσκολίες αλλά και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.