ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Greenhill: Μόνο τα stock options απασχολούν τη διοίκηση της Ελλάκτωρ

Με ανακοίνωσή τους οι Greenhill και Kiloman στρέφονται κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ, ενώ τονίζουν ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.

Αμείωτη συνεχίζεται η «κόντρα» των βασικών μετόχων της Ελλάκτωρ με συνεχείς ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές και αρκετές αλληλοκατηγορίες. 

Το νέο επεισόδιο αφορά ανακοίνωση των Greenhill και Kiloman, που ελέγχονται από τους εφοπλιστές Δ. Μπάκο και Ι. Καϋμενάκη, στην οποία απαντούν σε «κύκλους της Reggeborgh». Σε αυτήν τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ελληνικές και εποπτικές αρχές, ενώ κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πρόγραμμα stock options. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα: «Γνωστοί - άγνωστοι «κύκλοι» της Reggeborgh έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση των  Greenhill Investments Limited και Kiloman, από τις οποίες δίνεται η ακόλουθη απάντηση:

Εμπιστοσύνη στις ελληνικές και ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές

Η ανακοίνωσή μας που ενόχλησε την  Reggeborgh, ήταν μια επισήμανση όσων έχουν συμβεί, ανάμεσα στα οποία είναι και η αναμφισβήτητη πλέον μυστική συμφωνία δύο μετόχων της Ελλάκτωρ που δεσμεύονται με συγκεκριμένα ανταλλάγματα να συντονιστούν, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο εισηγμένης εταιρείας.

Αυτό είναι το γεγονός που επισημαίνουμε, διατυπώνοντας την εύλογη απορία γιατί καθυστερεί η διερεύνηση του θέματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η αντίδραση  που είδαμε θυμίζει παλιά κινέζικη παροιμία σύμφωνα με την οποία «όταν ο σοφός έδειχνε το φεγγάρι, ο αφελής κοιτούσε το δάχτυλο». Ασχολούνται περισσότερο με το πως έγινε η αποκάλυψη της γραπτής συμφωνίας κι όχι αν πράγματι υπάρχει με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο πρόσφατο δημοσίευμα όπου και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας. Επίσης ζητάμε να ερευνηθεί αν οι δύο πλευρές που υπογράφουν την συμφωνία είχαν βεβαιώσει ψευδώς  την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι δεν υφίσταται. Στην περίπτωση αυτή το αδικήματα που έχουν διαπραχθεί είναι περισσότερα από όσα νομίζαμε αρχικά.

Μας κάνει εντύπωση η αναφορά στα ασφαλιστικά μέτρα που δεν χορηγήθηκαν σε σχέση με την τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την οποία παρανόμως αποκλείστηκε η Greenhill. Προφανώς η αναφορά αυτή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της κεφαλαιαγοράς και τις πρόσφατες αποκαλύψεις και δεν αφορά τη Reggeborgh ως μετόχου, δείχνει όμως α) την πλήρη ταύτιση και ευθυγράμμιση της μετόχου Reggeborgh με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ και β) την πραγματική αγωνία της διοίκησης της Ελλάκτωρ, που είναι η υλοποίηση του προγράμματος ανταμοιβής, με παροχή μετοχών (stock option).

Υπενθυμίζουμε στους αγωνιούντες για την τύχη του προγράμματος stock options, ότι το ζήτημα αυτό θα κριθεί κατά τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Το ότι πέτυχαν την υφαρπαγή της δημιουργίας πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης , με τον παράνομο αποκλεισμό μετόχου με 25,5% των μετοχών, ο οποίος αν συμμετείχε όπως δικαιούνταν, θα καταψηφιζόταν το ζήτημα αυτό, δεν τιμά τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, αλλά ούτε τον ενθουσιασμό της Reggeborgh για την απόφαση η οποία άλλωστε δεν ήταν διάδικος και δεν την αφορούσε η δίκη.  

Προκαλεί πάντως εξαιρετικά δυσμενείς εντυπώσεις ότι τις μέρες αποκαλύψεων για το μέλλον της επιχείρησης, το θέμα που απασχόλησε την διοίκηση και έσπευσε να κάνει σχετική ανακοίνωση ήταν η υλοποίηση του προγράμματος stock option με το οποίο θα διανεμηθούν μετοχές σε στελέχη που δεν κατονομάζονται και όχι η επίσημη τοποθέτησή της για τις βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με τη σύνθεση της παρούσας διοίκησης οι οποίες μάλιστα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα προήλθαν από μέλος της. 

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι το μόνο θέμα στο οποίο έχει αποδεδειγμένα πετύχει η σημερινή διοίκηση είναι το πρόγραμμα διανομής μετοχών στους εαυτούς τους, ενώ η εταιρεία έχει ζημιές και τις χειρότερες επιδόσεις καθώς έχασαν τα σημαντικότερα δημόσια έργα που προκηρύχθηκαν. Το μοναδικό επίτευγμα για το οποίο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιβράβευση είναι ότι κατά τη σύντομη θητεία τους, υπερδιπλασιάστηκε το ανεκτέλεστο  έργο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Greenhill και η Kiloman δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να  επιχειρήσουν  χειραγώγηση των  εποπτικών αρχών. Έχουν εμπιστοσύνη στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, στις εποπτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα κάνουν όπως πάντα το καθήκον τους μη επηρεαζόμενες από παρεμβάσεις αλλοδαπών και ημεδαπών συμφερόντων. Γιαυτό και έχουμε προσφύγει σε αυτές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την τελική δικαίωση μας. Αναμένουμε λοιπόν, τις αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και δικαστηρίων».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σύμβαση για αμερικάνικο έργο στην αεροπορική βάση της Λάρισας

Η σύμβαση που υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την αμερικάνικη Environmental Chemical Corp. είναι ύψους 19.520.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή υπόστεγων πολλαπλής χρήσης και βελτιώσεις τροχιοδρόμων στην αεροπορική βάση Λάρισας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Μαξίμου ο CEO της Reggeborgh, στην ατζέντα οι επενδύσεις

Η εταιρεία επισημαίνει ότι «είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ».