ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Να αναλάβουν security την εφαρμογή των νέων μέτρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικά βίας από πελάτες που είτε δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αυτό αποδειχθεί μη έγκυρο.

Την πρόσληψη εταιρείας security προκειμένου να αναλάβει την ασφάλεια των εργαζομένων, με αφορμή και πρόσφατο περιστατικό όπου υπήρξε επίθεση πελάτη σε τραπεζοϋπάλληλο (άλλης τράπεζας) αλλά και λόγω των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank, με ανακοίνωσή του. 

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζονται τα ακόλουθα: «Με αφορμή περιστατικά βίας κατά τραπεζοϋπαλλήλων και κυρίως την πρόσφατη απειλή με μαχαίρι εναντίον υπαλλήλου (άλλης τράπεζας) από πελάτη με την αιτιολογία ότι δεν εξυπηρετήθηκε άμεσα, ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank και σε συνδυασμό με τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις τράπεζες λόγω Covid-19 επισημαίνει:

Το βάρος ελέγχου των πελατών για την είσοδο τους στα καταστήματα δεν μπορεί να το επωμισθεί ο συνάδελφος για δύο λόγους:

  • διότι δεν επαρκεί το προσωπικό για να ελέγχει εντός του ωραρίου συναλλαγών τα πιστοποιητικά των πελατών λόγω της υποστελέχωσης του δικτύου και
  • διότι είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν περιστατικά βίας από πελάτες όταν εργαζόμενος θα απαγορεύσει την είσοδο τους λόγω μη έγκυρων πιστοποιητικών.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, για την αποφυγή όλων των παραπάνω ζητά από την τράπεζα να διεκπεραιωθεί όλη αυτή η διαδικασία από εταιρίες Security για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ανάπτυξης το 2022 για την Alpha Bank και την εγχώρια οικονομία

Ο διευθ. σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι «καταφέραμε, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του project Cosmos

Πρόκειται για την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,9 δις

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας “Project Tomorrow” και αναμένεται να συμβάλει περίπου 47 μονάδες βάσης στο Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας.