ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:48:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο στόχαστρο αμερικανικών fund μπαίνει η αγορά των logistics

Πολύ κοντά στην εξαγορά ελληνικής εταιρείας βρίσκεται η CVC Capital, ενώ η HIG Capital απέκτησε την Makios και συζητά με τις τράπεζες για το ακίνητο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο.

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική επενδυτική εταιρεία CVC Capital είναι έτοιμη να ανακοινώσει την εξαγορά εξειδικευμένης ελληνικής εταιρείας logistics με φορτηγά ψυγεία, αλλά και οι ανεπιτυχείς, όπως φαίνεται, συζητήσεις για την απόκτηση της Ορφέας Βεϊνόγλου από την επίσης αμερικανική HIG Capital δίνουν τον τόνο στον κλάδο των αποθηκών που γνωρίζει ημέρες δόξας.

Όπως φαίνεται εκτός από το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για αποθηκευτικούς χώρους, τομέα στον οποίο διαγκωνίζονται οι ισχυροί του real estate, από την Prodea ΑΕΕΑΠ μέχρι την Premia, αρκετοί επενδύουν και στις τάσεις συγκέντρωσης στις υπηρεσίες logistics. Σήμερα η αγορά είναι πολυδιασπασμένη, τόσο σε επίπεδο αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, όσο και επιχειρήσεων. 

Η προσπάθεια για τη δημιουργία του μεγάλου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, από την κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair Cargo έχει σκοντάψει για τα καλά, αφού ακόμα εκκρεμεί η τελική έγκριση της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όσο καθυστερεί το μεγάλο εμπορευματικό, επωφελούνται, πάντως νέοι διεκδικητές όπως η HIG Capital η οποία αφού αγόρασε την Makios Logistics ετοιμάζει μεγάλη επένδυση για αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο.

Παράλληλα, είναι σε συζητήσεις με τις τράπεζες και τη διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος ώστε να επενδύσει στο πρώην εργοστάσιο της τελευταίας στην παραλία Ασπροπύργου. Η μονάδα διαθέτει και λιμενικές εγκαταστάσεις και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο κέντρο logistics. Η HIG Capital έχει αποκτήσει δάνεια της Χαλυβουργίας Ελλάδος από τις τράπεζες και την τελευταία διετία προσπαθεί να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η αναταραχή στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα δημιουργεί ευκαιρίες που προσπαθούν να αξιοποιήσουν και άλλοι όπως η CVC Capital, ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, μετά και τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ της οποίας θα ελέγχει το 10%. Στο χώρο των logistics για τα φάρμακα έχουν επενδύσει οι Τσέχοι της Emma Capital του δισεκατομμυριούχου Γ. Σμετς που είχε περάσει από το μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην HIG περνά η Ορφέας Βεϊνόγλου, πέφτουν σήμερα οι υπογραφές

Διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην παρουσία μελών της Ορφέας στο νέο διοικητικό σχήμα και καθυστέρησαν την τυπική οριστικοποίηση του deal, λύθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της HIG.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί κατεβαίνουν στην οδό Πειραιώς οι ισχυροί κατασκευών και ακινήτων

Το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, η «Πολιτεία Καινοτομίας» στο πρώην ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ και η ανάπλαση του ιστορικού εργοστασίου της Βιοχάλκο θα αλλάξουν το πρόσωπο της οδού Πειραιώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαγνήτης επενδύσεων τα logistics: 400.000 τ.μ. νέων αποθηκών στο Θριάσιο

Μεγάλα κεφάλαια από ελληνικούς και ξένους ομίλους θα ανεβάσουν σχεδόν κατά 600% την επιφάνεια των νέων αποθηκευτικών χώρων. Ποιες εταιρείες κινούνται δραστήρια. Στη Βουλή η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο.
Next.e.GO, Electric Cars, ilektrika autokinita
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες περιοχές εξετάζει η Next e.GO για την επένδυση μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, διερευνούν μεταξύ άλλων την Πάτρα, το Βόλο αλλά και την Θεσσαλονίκη. Η επένδυση προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ θα αδειοδοτηθεί με τη διαδικασία fast track.