ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Καλύφθηκε σήμερα και το ελληνικό σκέλος της αύξησης κεφαλαίου

Υπενθυμίζεται ότι ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, έναντι 1,35 δισ. που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση.

Καλύφθηκε σήμερα, μία μέρα πριν κλείσει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, το σκέλος της έκδοσης που αφορούσε το ελληνικό επενδυτικό κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές με γνώση της διαδικασίας το ελληνικό κομμάτι της έκδοσης ύψους 200 εκατ. ευρώ έχει καλυφθεί πλήρως από σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, έναντι 1,35 δισ. που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση από την πρώτη ημέρα υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερο από 2 φορές, ενώ το ποσοστό υπερκάλυψης διαμορφώνεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο αν ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων είναι ήδη γνωστό ότι θα καλυφθεί από επενδυτές όπως η ΕΕΣΥΠ/ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διατηρήσουν την καταστατική μειοψηφία, η CVC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Μέσα σε μόνο μία ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών καλύφθηκε το σύνολο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με προσφορές στο υψηλότερο σημείο του εύρους διακύμανσης της τιμής διάθεσης, δηλαδή στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι αύριο, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ