ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
lamda-elliniko
Φώτο: Ladma Development

Ισχυρή ζήτηση για κατοικίες στο Ελληνικό, πρόοδος για τον Marina Tower

Επιπλέον 1.000 κατοικίες προγραμματίζει να διαθέσει η Lamda Development για να καλύψει την έντονη ζήτηση. Μεγάλες ελληνικές και ξένες κατασκευαστικές ενδιαφέρονται για το έργου του πράσινου ουρανοξύστη.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα οικιστικά έργα του Ελληνικού, ενώ η Lamda Development βάζει στο φουλ τις μηχανές για την υλοποίηση των έργων της πρώτης πενταετίας, προσελκύοντας μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Τις εξελίξεις για το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό θα παρουσιάσει η Lamda Development την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι, στην τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή ενημέρωση όπου θα παρουσιαστεί επίσημα το masterplan της μεγάλης αστικής ανάπλασης και των έργων που θα μεταμορφώσουν την περιοχή την ερχόμενη πενταετία, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πως θα αξιοποιηθούν τα 6,2 εκ τ.μ. του έργου καθώς επίσης με ποιόν τρόπο θα δημιουργηθεί μια νέα έξυπνη πράσινη πόλη.

Ειδικότερα, αφού ολοκληρωθούν  τα έργα υποδομών, που θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2022, σειρά παίρνει ο ουρανοξύστης Marina Tower, που έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον τεσσάρων κατασκευαστικών σχημάτων τα οποία έχουν καταθέσει προσφορές στην πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής.

Η Lamda Development θα αναπτύξει 1.000 επιπλέον κατοικίες που θα κατασκευαστούν επί της Λ. Ποσειδώνος και θα αναπτυχθούν στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για αγορά κατοικίας στο Ελληνικό. Τα ακίνητα αυτά θα είναι μονοκατοικίες και μεζονέτες που θα έχουν θέα στο πάρκο ή το παραλιακό μέτωπο και αναμένεται να διατεθούν με τιμές 6.000 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η προπώληση τους θα ανατεθεί σε μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το οικιστικό προτζεκτ της Lamda στο Ελληνικό αποτυπώνεται και στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, όπου σημειώνεται ότι, αναφορικά με τις κρατήσεις κατοικιών – διαμερισμάτων για τη μελλοντική απόκτηση διαμερισμάτων επί του Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας (MRT) αλλά και των παραλιακών βιλών (Beach Villas), τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν στις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών μέχρι στιγμής ξεπερνούν κατά πολύ τις αρχικές  εκτιμήσεις της εταιρείας. Για τις βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να υπολογίζονται σε 345 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Για τα διαμερίσματα του Marina Tower, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 338 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου είχε αναφέρει ότι οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο το Marina Tower

Μετά τα έργα υποδομών που ξεκινάνε τον Φεβρουάριο, σειρά παίρνει ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της Αθήνας που είναι ο Marina Tower και θα αποτελεί το ψηλότερο παραθαλάσσιο κτίριο της Μεσογείου, με το κόστος κατασκευής του να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.

Η Lamda Development έχει ήδη λάβει δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο της αρχικής διαδικασίας επιλογής (Early Contractor Involvement) από τέσσερα σχήματα, όπου ελληνικές κατασκευαστικές έχουν ενώσει δυνάμεις με γνωστές εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία στην κατασκευή υψηλών κτιρίων. Η ΤΕΡΝΑ με την ACC, η Αβαξ με Rizzani de Eccher, η Intrakat με Bouygues και Archirodon με Besix έχουν καταθέσει προτάσεις και αξιολογούνται.

Έπειτα θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μεγάλα κτιριακά έργα, όπως το εμπορικό κέντρο, καθώς και οι τρεις ακόμα πύργοι που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, που έχει ανακοινώσει η Lamda, η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, η υπόγεια διάβαση εμπορευμάτων, τα δίκτυα δρόμων στην παράκτια περιοχή θα ολοκληρωθούν το β’ εξάμηνο 2025, και  τα έργα στη μαρίνα θα ολοκληρωθούν στο β’ εξάμηνο του 2023. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει η κατασκευή του Marina Residential Tower όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2025. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί επίσης το εμπορικό κέντρο, οι γραφειακοί χώροι, τα ξενοδοχεία, η Marina Galleria και οι βίλες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ετοιμάζει deal εκατομμυρίων η Lamda για την επένδυση στο Ελληνικό

Σύντομα η ανακοίνωση για τον εταίρο στην ανάπτυξη πύργου γραφείων. Συνεργασίες για επενδύσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ σε αθλητικές εγκαταστάσεις, εκπαίδευση, υγεία - ευεξία. Τι συζητείται με επιχειρήσεις και τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο λαβύρινθος των δικαστικών εκκρεμοτήτων για το Ελληνικό

Το ΣτΕ αποφασίζει για την προσφυγή του Δήμου Αλίμου για τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ εκκρεμεί η δικαστική διαμάχη με την Εκκλησία για φιλέτο του Αγίου Κοσμά. Ποια ντρίπλα κάνει η Lamda Development για την επιτάχυνση του έργου.