ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
Πηγή: Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Υψηλές προοπτικές ανάπτυξης της κρητικής οικονομίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Π. Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Γκίκας Χαρδούβελης είχαν σειρά επαφών με επιχειρηματίες του νησιού, τονίζοντας ότι η Κρήτη διαθέτει ένα σπάνιο μοντέλο ανάπτυξης.

Σειρά επαφών με επιχειρηματίες της Κρήτης είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς και ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου κ. Γκίκας Χαρδούβελης, η οποία πραγματοποιούν επίσκεψη στο νησί. 

Σημειώνεται ότι οι κ. Μυλωνάς και Χαρδούβελης, επικεφαλής ομάδας στελεχών της τράπεζας, ενημέρωσαν λεπτομερώς τους επιχειρηματίες του νησιού για τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προοπτικές που διανοίγονται πλέον για την Κρήτη και υπογράμμισαν ότι η Εθνική Τράπεζα έχει την ικανότητα και την εμπειρία και διαθέτει παράλληλα τη απαραίτητη ρευστότητα και την τεχνογνωσία, να στηρίξει τις επιχειρήσεις σε κάθε βιώσιμη επενδυτική τους πρωτοβουλία. 

Η Εθνική, τόνισαν, θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις και με τις χρηματοδοτικές της δυνατότητες, αλλά και με τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες. Οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης, εξάλλου, είναι πολύ ενθαρρυντικές, όπως προκύπτει και από ειδική Μελέτη που εκπόνησε και παρουσίασε στην Κρήτη, η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής. Ειδικότερα:

Εν μέσω μιας παγκόσμιας ανάκαμψης υψηλού δυναμισμού και πληθωριστικών αναταράξεων, η αυξημένη εξωστρέφεια και επενδυτική δραστηριότητα ενισχύουν και θωρακίζουν την ελληνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κρήτη ξεχωρίζει ως ένας τόπος με ένα σπάνιο μοντέλο ανάπτυξης υψηλών συνεργειών μεταξύ:

  • των παραδοσιακών πυλώνων του τουρισμού και της αγροδιατροφής, 
  • των ανερχόμενων δυνάμεων της πράσινης ενέργειας και των κέντρων αριστείας και 
  • του συμπληρωματικού ρόλου των υποδομών. 

Η ισχυρή διάθεση της Κρήτης να επενδύσει στην επόμενη ημέρα και να αξιοποιήσει τους αναπτυξιακούς ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργούν τα εχέγγυα να ξεχωρίσει και να αναχθεί σε μια περιφέρεια πρότυπο βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα συνέταξε ειδική μελέτη για τους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η τοπική οικονομία. 

Η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας για την Κρήτη
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xardouvelis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαρδούβελης: Η ΕΤΕ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι καθημερινά η τράπεζα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να στηρίζει το ΜΙΕΤ, που η ίδια δημιούργησε πριν από 50 χρόνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Frontier, στο 12,7% ο δείκτης NPEs

Η συναλλαγή Frontier αποτελεί ορόσημο για την Εθνική Τράπεζα καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στην εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας ενώ σύντομα θα πετύχει να έχει μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.
Παύλος Μυλωνάς, Εθνική Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωσε τη συμφωνία με EVO Payments για κάρτες - POS η Εθνική Τράπεζα

Η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών για τη δημιουργία κοινής εταιρίας είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από δημοσίευμα του Business Daily στις 15 Σεπτεμβρίου. Στα 158 εκατ. ευρώ το τίμημα που θα λάβει η Εθνική Τράπεζα.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ύψη τα κέρδη της Εθνικής με ώθηση από συναλλαγές σε ομόλογα

Στα 714 τα κέρδη μετά από φόρους, με συνεισφορά 413 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα, αλλά και αύξηση κατά 50% των οργανικών κερδών. Νέα μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αυξημένη η κεφαλαιακή επάρκεια.